Alberto Dorsch i Marcos Martínez es van imposar de manera magistral a la classe T2 –reservada a cotxes 4×4 de producció– a la cursa murciana, la tercera cita de la temporada valedora pel Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT)

Dos de dos, Kobe Motor compte per victòries les seves participacions en el Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT) 2023. El passat cap de setmana el concessionari madrileny va tornar a imposar-se en la categoria T2 de la mà d’Alberto Dorsch i Marcos Martínez a la Baja TT Lorca Ciudad del Sol, en la qual van deixar patent el seu bon fer en un terreny delicadíssim, amb molt de fang i en el qual la pluja va complicar en gran manera el transcurs de la prova.

El CERTT es va desplaçar a terres murcianes per a celebrar la seva tercera cita puntuable de la temporada. Amb un recorregut molt tècnic i tres especials per disputar-se, el fang va prendre el protagonisme, amb una secció de més de 100 quilòmetres que va portar de cap a tots els equips en els trams selectius disputats el dissabte. En aquestes condicions Alberto Dorsch i el seu navegant, Marcos Martínez, es van sentir, mai més ben dit, com peixos a l’aigua.

Copyright: Kobe Motor

Amb pneumàtics reforçats per a evitar burxades, els representants del concessionari madrileny van ser capaços d’evitar els centenars de paranys que amagava el recorregut. Amb el seu Toyota Land Cruiser, un vehicle bragat en mil batalles, la dupla Dorsch-Martínez es va imposar amb claredat en tant en el pròleg del divendres, així com en la primera especial de 177 quilòmetres del dissabte.

L’etapa pròleg ens va sortir molt bé i ens va ajudar a agafar el feeling amb el cotxe, ja que no l’havíem provat des de l’anterior cursa. El dissabte va ser una autèntica bogeria, el tram a disputar-se dues vegades, un en cada sentit de la marxa, tenia una zona de fang molt complicada. No et podies sortir de la traçada, ja que era molt fàcil quedar-se atrapat en qualsevol moment. Va ser dur i bonic, pur 4×4. La part final era més seca i rocosa, també tècnica. La veritat és que vam gaudir de valent”, va reconèixer el veterà pilot madrileny.

Amb el lideratge a la classe T2 gairebé assegurat, l’última especial selectiva es presentava amb el clar objectiu de no cometre errors i arribar al parc tancat de Lorca. Però els 177 quilòmetres cronometrats del final no van resultar senzills per als de Kobe Motor, que van sofrir un petit problema amb l’alternador del vehicle japonès que els va deixar sense eixugaparabrises. Amb perícia i paciència, ajustant el seu ritme a les condicions extremes, Dorsch i Martínez van arribar a la línia d’arribada i es van alçar amb la segona victòria de la temporada al CERTT.

Copyright: Kobe Motor

“Encara que teníem molt d’avantatge respecte als nostres rivals en la classificació, l’últim tram va tornar a ser duríssim. Ens va ploure com mai abans havia vist en una cursa, era increïble i a tot això li sumes que ens vam quedar sense eixugaparabrises. En els últims quilòmetres vam estar en suspens, ja que el cotxe podria haver-se parat en qualsevol moment. Afortunadament, el Toyota va demostrar la seva duresa i vam poder celebrar un nou triomf amb tot l’equip Kobe Motor. Ens queda un any apassionant al davant amb una gran competència, serà dur i bonic”, va afegir Alberto Dorsch.

La pròxima cita de la temporada serà la gran festa de l’especialitat del nostre país: la Baixa Espanya Aragó, que es disputarà del 21 al 23 de juliol a Terol. A la prova més internacional del calendari del CERTT, Kobe Motor buscarà la seva tercera victòria consecutiva de la temporada a la classe T2.