El líder de la classificació provisional del campionat aconsegueix el millor registre de la jornada, seguit de Bastianini i Fenati


 

La segona sessió d’entrenaments lliures del Gran Premi TIM de San Marino i de la Rivera de Rimini aquest divendres a Moto3 ha finalitzat aquesta tarda amb Danny Kent (Leopard Racing) al capdavant de la classificació combinada del dia a la menor de les categories, amb un registre exacte de 1’43.097.

Darrere el britànic es situaven Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3) i Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) gràcies als seus respectius millors temps aconseguits durant la FP1 del matí.

Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold), Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) i Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) completaven les sis primeres posicions, tancant la llista dels deu primers Efrén Vázquez (Leopard Racing), Hiroki Ono (Leopard Racing ), Andrea Migno (SKY Racing Team VR46) i Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0).

La sessió començava amb un sensible augment de la temperatura, marcant el termòmetre 24 graus en ambient i 37 en asfalt.

Els temps en els primers minuts es mantenien en 1’44, prenent la iniciativa Antonelli amb un temps de 1’44.236. Després d’ell se situaven llavors, Migno i Vázquez. Minuts després es produïen les caigudes de Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Aspar) i de Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0). El francès era traslladat al centre mèdic del circuit amb dolors en un turmell. Poc després es confirmava una fractura, descartant així la seva participació en la cursa de diumenge.

Antonelli seguia millorant els seus temps i poc després baixava a 1’43.603, únic pilot llavors per sota de 1’44. A menys de deu minuts del final es produïa la caiguda del pilot convidat Adrian Gyutai (Turvital vaig donar Vitali Ordeo).

Tal com havia fet al final de l’FP1, pocs minuts abans del final de la tanda Bastianini assumia de nou la primera plaça amb un temps de 1’43.504. Amb el temps de la sessió ja acabat, Kent es desmarcava amb el definitiu registre de 1’43.097.

A causa de l’augment de la temperatura i el vent en contra sobre la recta de meta, diversos pilots es quedaven sense millorar el seu temps de la sessió matinal.

Entre la resta dels pilots espanyols, Isaac Viñales (RBA Racing) finalitzava dècim quart, Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar) vintè, el seu company d’equip Juanfran Guevara vint-iu, l’hispà argentí Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team) vintè sisè, Maria Herrera (Husqvarna Factory Laglisse) trenta-dosena, Ana Carrasco (RBA Racing) trenta-tresena i Navarro trenta-quatrena i penúltim, sense participar en la FP2.

Respecte a la caiguda soferta per Navarro durant la FP1, es descartava finalment qualsevol fractura a l’espatlla esquerra danyat, encara que sí presentava una forta abrasió que s’estenia al coll. Les proves a l’hospital al pilot continuaven durant la jornada de divendres i semblava improbable pugui córrer la cursa de diumenge.

La tercera sessió d’entrenaments lliures del Gran Premi TIM de San Marino de Moto3 començarà el dissabte a les 09:00.