La segona prova de la temporada del DTM al circuit de Lausitzring va erigir a dos grans protagonistes: Kelvin Van der Linde i Thomas Preining. 

Un cop més el DTM no va decebre en un cap de setmana ple de motorsport, on el prestigiós campionat alemany va aportar la seva part, en dues curses d’alt voltatge.

La primera cursa del cap de setmana es va veure completament condicionada pel mal temps, amb una pluja torrencial que va estar present durant tota la prova del dissabte. Tot i la pluja, la cursa va tirar endavant, i Kelvin Van der Linde, pilot de ABT Sportsline, que sortia des de la pole va demostrar un cop més perquè és dels millors pilots de la categoría, amb una conducció amb mans de pianista, que el va portar a creuar la línia de meta en primera posició.

El podi el van completar Maro Engel, de l’equip Mercedes, i el vigent campió de la categoria, Thomas Preining amb el Porsche 911 de l’equipo Manthey EMA, que va culminar el seu cap de setmana en la cursa del diumenge.

Abans, Van der Linde va descriure de la següent manera la seva cursa: “Quina cursa més caòtica. El fet de poder defensar la primera posició d’aquesta manera en una primera part de cursa tant complicada ha sigut la clau de l’èxit avui. Estar davant també m’ha permès tenir millor visibilitat. Això són curses al límit, molta aigua a la pista, particularment a la sortida”. 

Copyright: DTM
Copyright: DTM

El diumenge el podi va tenir dos dels protagonistes de dissabte: Preining i Van der Linde. El pilot de Porsche va poder guanyar la seva cursa amb sang freda, realitzant l’avançament clau en el moment indicat al pilot de ABT, que va acabar el cap de setmana amb una primera i segona posició.

Per la seva part, Ricardo Feller, company de Van der Linde al ABT Sportsline, va certificar la tercera plaça a la cursa de diumenge, on tot i no tenir les condicions infernals de dissabte, l’espectacle es va assegurar de la mateixa manera, encara que diferent.

Així ho explicava Preining: “Ha sigut una de les millors curses que he viscut mai com a pilot. La nostra estratègia anticipant la parada va ser clau per guanyar. He pogut sortir en una bona posició, i he pres una mica de risc per anar a l’atac i poder assaltar la primera posició. Això es el que vol dir correr al DTM”. 

El DTM deixa Lausitzring amb Van der Linde i Preining al capdavant de la taula de la classificació, amb Preining a tan sols vuit punts del pilot sud-africà. Ricardo Feller, i Maro Engel, ocupen la tercera i quarta posició respectivament.

La següent cursa, serà en dues setmanes al circuit de Zandvoort.