Site icon FormulaRapida.net

Jorge Prado es converteix en Bicampió de MXGP

Jorge Prado s’ha assegurat el títol de campió de MXGP 2024 en l’última cursa de la temporada, revalidant el títol aconseguit l’any passat

El pilot del Red Bull GASGAS Factory Racing, Jorge Prado, s’ha assegurat el campionat de MXGP 2024 al Gran Premi de Castella-la Manxa, convertint-se en tetracampió del món.

Prado s’ha adjudicat el títol en l’última cursa del diumenge del MXGP de Castella-la Manxa, coronant un cap de setmana increïble en què va guanyar la cursa classificatòria del dissabte, i després es va classificar 1-4 en les dues mànegues. Amb una confiança absoluta, Prado va aconseguir l’holeshot i la victòria en la primera cursa, i després va obtenir un quart lloc en la segona, deixant enrere els seus rivals en els 1.650 metres de terra batuda del Circuit Motor Ranch.

El camí de Prado cap al títol en 2024 no va ser gens senzill. A principis de la temporada, va establir un sòlid lideratge, dominant les quatre primeres curses, però a mitjans de temporada el seu rival més proper, Tim Gajser, va escurçar distàncies i li va arrabassar breument el lideratge. No obstant això, una actuació fulgurant de Prado en la penúltima prova, a la Xina, va retornar l’espanyol al capdavant de la classificació amb la Placa Roja a la mà, i a partir d’aquí ja no va mirar enrere.

Ha estat una temporada definida per la garra, la perseverança i l’èpica, ja que Prado ha guanyat més de la meitat dels Grans Premis de la temporada. En total, Jorge Prado suma 49 victòries en Grans Premis i 95 podis en la seva carrera, tant en MXGP com en MX2, cosa que el situa entre els grans de tots els temps d’aquest esport.

Jorge Prado: “Gairebé no sé què dir. He aconseguit el títol aquí a Espanya, i és increïble! Ha estat un gran any, i crec que l’equip i jo ens mereixem aquest títol després de tot el treball que hem fet. Al principi de la temporada, mai no vaig imaginar estar en aquesta posició, però avui tot ha encaixat. La segona mànega se m’ha fet llarguíssima, però travessar la línia de meta ha estat la millor sensació”.

“És molt el que fa l’equip entre bastidors per aconseguir resultats com aquest, i estic molt agraït per portar-me a casa el meu quart títol mundial davant de la meva família, els meus amics i els meus fans. Gràcies a tots pel suport increïble: ha estat un any increïble, i estic orgullós d’haver-ho fet junts!”.