El pilot suís Kevin Jörg ha patit un gran accident amb Ben Barnicoat al revolt 4 durant la cursa 1 de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup al circuit espanyol de Jerez. Hem parlat amb ell perquè ens expliqui de primera mà el què ha succeït.


 

“Era darrere de Panis abans del revolt 4 i s’ha mogut una mica cap a l’exterior perquè tenia un cotxe al davant. Jo m’hauria d’haver posat al seu interior i després ell segurament sabia que anar cap a l’exterior no era bona idea i s’ha mogut cap l’interior, m’ha tancat fins que he anat per la gespa. En la primera entrada podia tenir el control del cotxe però a la sortida del revolt després de tocar-me amb ell una mica m’he envirollat.

“És una mala sensació veure tots els cotxes venint cap a mi i de seguida sabia que era qüestió de temps. Tot seguit un cotxe xocava contra mi, ha estat un gran impacte, probablement a  200-210 km/m, una molt forta col·lisió. A mi però no m’ha passat pas res, estic bé i en condicions per competir.

Està clar que ha estat una situació nova per el de Josef Kaufmann Racing avui, “Generalment no he tingut molts accident, mai havia estat al mig de la graella amb els pilots anant cap a mi.” Tot i això diu que ha tingut una bona sortida: “La sortida no ha estat dolenta, crec que he avançat algú al segon revolt, així que si ha estat una mica bona per a mi.”

Però tot això no hagués passat si Pronenko no hagués provocat la bandera vermella en el grup de Jörg:

“La classificació ha estat realment la raó per al qual això ha passat perquè era realment ràpid. Quan he acabat la meva primera volta era primer en el moment i els pneumàtics estaven bé per a una segona volta. He fet un bon segon sector i després al últim sector hi havia banderes grogues així que he agut d’aixecar el peu en el primer revolt del darrer sector, el cotxe estava quiet [Pronenko] això volia dir que havia de deixar-ho córrer, la qualy se’m havia acabat. Però l’últim sector he fet un temps per acabar segon en el meu grup a més de anar dues dècimes i mitja més ràpid, així que probablement podria haver fet la pole position.

“Crec que tots els pilots ràpids ja tenien temps perquè era el primer a qui li afectava la bandera groga, així que ells han pogut fer un bon temps i jo sense la bandera groga podria haver fet un millor temps.

L’objectiu per a aquest matí és:

“Puc ser primer o segon del grup, el segon grup normalment és més ràpid així que no ajuda però és així. Però ara tinc un nou monocasc i volant i pedals i tot així que serà una sensació diferent perquè amb els pneumàtics inutilitzables en dos voltes no dóna lloc a adaptacions. Ho faré el millor possible.

I com és habitual a final de temporada, hem preguntat a en Kevin, guanyador de la race 2 del Moscow Raceway on anirà el any pròxim:

 “Res assegurat, segurament faré un any més a l’Eurocup. Crec que puc aprendre molt en aquesta categoria i és una gran categoria juntament amb el circuits així que, per què no?

“El pla és fer l’Eurocup i guanyar-lo però la pregunta és el pressupost no el sé encara. M’agrada l’equip Josef Kaufmann Racing però hi ha altres equips pels que puc fitxar.”

Per acabar ha comparat la GP3 i el Eurocup en termes d’agafar experiència:

“El GP3 és molt ràpid 220 cavalls de potencia sembla molt, el cotxe és molt ràpid però no hi ha massa temps a la pista al ser una cursa de suport de Fórmula 1. Els lliures i la qualy són molt curtes i no aconsegueixes experiència i crec que per a mi és millor seguir al Eurocup per tenir més rodatge a la pista.