L’equip Monster Yamaha Tech 3 anuncia l’ incorporació del pilot de Moto2, Jonas Folger, per a la pròxima temporada de MotoGP


El pilot de 22 anys ha estat competint al mundial des de l’any 2008 i ha aconseguit 16 podis i 4 victòries. El jove de Mühldorf, Alemanya, fará el seu primer test amb la Yamaha YZR-M1 al circuit de Valencia a finals d’aquest any, concretament al novembre. L’equip està content d’aquest nou fixatge i ha fet públic que l’acord amb Folger tindrà una duració d’un any, amb opció d’extendre-ho un any més.

Jonas Folger: “Estic molt content per aquesta notícia, encara no puc creure-m’ho. Porto corrent diversos anys en el Campionat del Món i arribar a la categoria reina és com un somni fet realitat. Vull donar les gràcies a tots els meus patrocinadors, que m’han donat suport al llarg de tot aquest temps. Per descomptat, és un honor fer aquest pas al costat de Yamaha, Hervé Poncharal i l’equip Tech 3, que té una gran història al pàdoc. Donaré absolutament tot el que estigui en la meva mà per correspondre la seva confiança; estic desitjant començar aquesta nova aventura. Encara que no puc esperar que arribi el test a València per pilotar la Yamaha YZR-M1 per primera vegada, em mantindré concentrat al màxim en el que queda d’aquest any a la categoria intermèdia”.

Hervé Poncharal (director de l’equip): “Sempre és una decisió molt important i difícil de fer quan és el moment per a nosaltres de triar a un pilot jove per començar la seva carrera a la categoria de MotoGP. Hem estat pensant molt sobre qui té el millor perfil per reemplaçar a Brad, que ha fet un gran treball amb Tech3 durant els quatre anys i ara està llest per passar a un equip de fàbrica. Tenint revisats a consciència tots els noms i dades dels joves pilots en diversos campionats, el nom de Jonas Folger va arribar a la cima. És una persona agradable, molt ràpid i que va  tenir una bona temporada a Moto2 aquest any, on amb sort guanyarà el títol, que seria la situació ideal. Estic molt content d’anunciar que Jonas s’unirà amb nosaltres abans del nostre Gran Premi de casa a Le Mans. Pot ser difícil dir què passarà, ja que alguns pilots s’adapten a l’instant, mentre que d’altres necessiten una mica de temps, però estic segur que serà ràpid y molt fort. M’agradaria donar-li la benvinguda i vull assegurar a Jonas que tot l’equip i Yamaha Factory Racing estan molt contents de que s’uneixi a nosaltres i, per descomptat, tothom farà tot el possible per millorar a la màxima categoria“.