Tercera pole position consecutiva per al Porsche Team #18 que segueix sense rival en classificació gràcies a Neel Jani. En segon lloc ha acabat l’altre Porsche seguit de l’Audi de Di Grassi-Duval-Jarvis. A LMP2 pole position pel KCMG, i a GTE Pro pole per al Aston Martin Racing V8 de Richie Stanaway.

Com sempre els primers en sortir en classificació era la sessió de GT’s. Una sessió marcada per la lluita entre els Porsche i els Aston Martin. En una classificació molt ajustada, els Porsche Team Manthey han liderat la primera part d’aquesta però no han pogut fer front a l’increïble volta que ha marcat en els últims minuts, Richie Stanaway, que ha donat la pole al Aston Martin #99. Els AF Corse no han pogut lluitar amb ells hi ha acabat en els últims llocs de la categoria.

Pel que fa a GTE Am, una increïble volta final del equip Dempsey- Proto Racing els ha donat la pole in extremis.

Espectacular i emocionant classificació al GTE, però encara més emocionant ho ha estat a la classificació de prototips.

En primer lloc els equips han perdut cinc minuts per culpa de la bandera vermella que ha provocat el KCMG de Howson al quedar-se aturat a la sortida de boxes.

De seguida al retirar el cotxe, els pilots ens han deixat una gran batalla en la primera tanda. Brendon Hartley del Porsche Team #17 ha començat com el més ràpid davant dels Audi’s de Lotterer i Jarvis que havien marcat una molt bona volta.

Un bon temps que no s’ha aprofitat en la segona tanda on Tréluyer ha fet perdre el segon millor temps en benefici del Porsche de Romain Dumas. L’Audi #7 ha baixat fins al quart lloc en ser superat pel seu company d’equip Loïc Duval que ha aconseguit el tercer lloc final.

Semblava que la pole position estava decidida quan Timo Bernhard millorava encara el temps del Porsche Team #17. Semblava suficient per la pole però els seus companys de marca, amb Neel Jani a bord, aconseguia superar al últim instant, en una dècima el temps del alemany per atorgar-se la pole position per a les 6 hores del circuit de les Amériques.

A LMP2 també classificació “total”. El Strakka Racing pilotat per Danny Watts ha aprofitat la no participació momentània del KCMG per pujar al primer lloc. Momentània perquè Howson ha pogut tornar a pista i situar-se tercer per darrere del Team Sard Morand.

Però en la segona tanda tot ha canviat, els Signatech Alpine no han pogut completar volta, mentre que el KCMG pilotat per Richard Bradley, tot i sortir-se de pista en dos revolts i gairebé perdre el control del seu cotxe, aconseguia millorar el temps de Danny Watts i aconseguia la pole position per davant del G-Drive Racing de Sam Bird.