Una prova de Fórmula E plena d’esdeveniments va concloure ahir a València, Espanya, amb la promesa d’una altra campanya massa propera a la guàrdia després de 19 dels 21 conductors en marxa en l’última sessió, fixant els temps més ràpids en només 0,7 segons.

Un total combinat de 4.960 voltes i 16.745 km van ser acumulats per conductors i novells que van agafar la pista juntament amb els pilots de l’equip principal per primer cop per davant de la temporada 10 del Campionat del Món de Fórmula E ABB. Això va incloure Gabriela Jílková, que es va convertir en la primera dona a conduir el GEN3 amb una cursa de 46 voltes com a rookie de l’equip Heuer Porsche de Fórmula E.

Mitch Evans va establir el temps més ràpid de la setmana en la primera sessió, ja que el Jaguar TCS Racing driver 1m24.474s va superar el rècord de Maximilian Günther de 2022 per més de mig segon. De fet, els set millors corredors del matí del dimarts estaven tots dins del temps més ràpid fixat per Günther en el nou cotxe de carreres GEN3 quan es va introduir en les proves de pretemporada fa un any.

En fer el seu debut a la pista per Jaguar TCS Racing, Nick Cassidy va establir el temps de volta més ràpid el divendres de 1m24.617s, evitant que Evans reclamés el millor temps en les tres sessions. Sens dubte, Jaguar està tirant a baix el guant abans que comenci la temporada 10 a la Ciutat de Mèxic al gener. És més, estan preparant l’escenari d’una batalla èpica entre els compatriotes que comparteixen un garatge i el desig intens de guanyar un primer títol de Fórmula E del campionat mundial.

Una sessió de 10 hores el divendres va començar amb una simulació de cursa de 27 voltes que va donar als equips i conductors la capacitat de provar un programa de cursa complet que inclou els primers recorreguts per a parades de pits de càrrega ràpida, així com els períodes de precaució i els cotxes de seguretat.

Robin Frijns, de l’Envision Racing, va liderar el paquet sobre la línia a la bandera triturada que l’havia fet António Félix da Costa de l’etiqueta Heuer Porsche en les últimes voltes. Evans també va empènyer més enllà dels portuguesos per acabar segon.

Da Costa va acabar la setmana amb el seu temps de volta més ràpid igualant Cassidy’s mentre Sébastien Buemi era el quart més ràpid amb 1m24.641s.

Maximilian Günther havia estat més ràpid en tres de les últimes quatre proves a la ciutat espanyola i el maserati MSG Racing va marcar el ritme l’any passat. Aquest cop, va acabar cinquè amb 1m24.658s.

L’Edoardo Mortara de Mahindra Racing va ser el següent amb 1m24.701s. Aquest va ser un esforç notable per part de l’equip donats els reptes que van afrontar després de danyar alguns dels seus equips de suport després d’un incendi localitzat al pit lane a principis de la setmana.

Defensant el Campió del món de Fórmula E, Jake Dennis, conduint el No.1 de l’equip Andretti de Fórmula E va acabar en 12è lloc amb un millor temps de 1min24.827s.

El Campionat del món de Fórmula E de la FIA 2023/24 comença a Ciutat de Mèxic el dissabte 13 de gener. La temporada 10 presenta noves curses a Xangai i Tòquio, amb retorns a Diriyah, Hyderabad, S.o Paulo, Berlín, Mònaco, Portland, Londres més un local a Itàlia per ser anunciat