Site icon FormulaRapida.net

Jaafar guanya a Mònaco, Rowland brilla després de remuntar

03 JAAFAR Jazeman (MAL) Fortec Motorsports (GBR) action during the 2015 Formula Renault 3.5 race at Monaco from May 22 to 24th 2015, in Monaco. Photo Gregory Lenormand / DPPI

Jazeman Jaafar ha aconseguit convertir la pole position en victòria, fet que no ha estat pas fàcil. A la sortida s’ha hagut de defensar d’Oliver Rowland que s’ha vist immers en un accident que l’ha fet perdre el liderat del campionat sobre el seu company d’equip. Stoneman i Dillmann completen el podi


Aquest matí els operaris han arreglat la barrera que hi havia fortament danyada al primer revolt. El circuit de Mònaco a diferencia de les altres rondes del campionat, només acull una única cursa, que tenia a Jazeman Jaafar i Oliver Rowland en els dos primers llocs, monopolitzant la primera fila de la graella de sortida.

En la sortida de la cursa més especial del any, Rowland es situava amb paral·lel amb Jaafar i això feia que Vaxivière no tingué lloc per avançar i xoqués amb Rowland que punxaria el pneumàtic. Això ho aprofitava Jaafar per seguir al liderat seguit de Dean Stoneman i Tom Dillmann. A més a més els dos Strakka i els dos AVF es quedaven clavats al primer revolt, d’aquesta manera Gustav Malja i Matthieu Vaxivière havien d’abandonar la cursa en primera instància.

Però passada només una volta de la cursa un accident molt fort entre Van Buuren i Bonifacio al primer revolt, feia aparèixer el cotxe de seguretat. També abandonava Alfonso Celis Jr, en perdre el control del seu cotxe a la zona de la piscina. Els comissaris finalment decidien treure la bandera vermella.

Per sort Meindert Van Buuren sortia intacta del accident, però no podia dir el mateix Bruno Bonifacio qui havia vist passar per sobre seu el Lotus. Per aquest motiu, la cursa havia estat aturada, ja que Bonifacio havia de ser atès per els professionals mèdics.

El de International Draco Racing se’l enduien amb ambulància al hospital.

El temps tot i això seguia contant,  i després de 15 minuts d’aturada, la cursa tornava a l’acció amb el cotxe de seguretat en pista.

Després de dues voltes amb el cotxe de seguretat en pista, la bandera verda tornava a pista a falta de 19 minuts i una volta. Rowland era qui donava acció al reinici, lluitat amb l’AVF de Beitske Visser.

El britànic trencava el mite de que a Mònaco no es pot avançar, superant a Visser, Nissany i Armand en una volta pujant al novè lloc. La volta següent pujava al vuitè en desfer-se d’una manera espectacular d’Alex Fontana.

El líder del campionat feia gala de perquè ho era, i en situar-se a l’estela de Gelael, el de Racing Steps Foundation el superava en un obrir i tancar d’ull per pujar al setè lloc. Unes voltes més tard, superaria a Aurélien Panis a la zona de la piscina. Remuntada épica per part del britànic que ha fet sensació avui acabant en el sisè lloc final.

Finalment, primera victòria de Jazeman Jaafar en la Fórmula Renault 3.5 Series, que el permet situar-se com a líder del campionat amb només 1 punt d’avantatge sobre Rowland. Matthieu Vaxivière tot i haver abandonat avui, segueix en tercer lloc a 12 punts de Jaafar.