La categoria americana posarà a pista una cúpula per augmentar la seguretat dels pilots. Des de la mort de Justin Wilson el 2015, la IndyCar busca un sistema que protegeixi el cap dels competidors i sembla que ho han trobat amb el ‘Windscreen’.


Mentre a la Fórmula 1 li diuen ‘aeroscreen’, a la IndyCar prefereixen anomenar la cúpula pel seu nom: ‘Windscreen’. El sistema de protecció pel cap del pilot segueix el seu procés d’evolució i per primera vegada s’ha pogut veure el xassís amb la cúpula implementada, a menys d’una setmana del seu primer test dinàmic en un monoplaça a pista, el dia 8 de febrer.

No són pocs, els qui dubten de la seva eficiència, però segons RACER Magazine, la capacitat d’absorció d’impacte és tant elevada que un cop d’un ocell a 600 milles per hora (uns 960 kilòmetres per hora) no seria suficient per trencar la cúpula. A pesar de tot, encara queden per realitzar diverses proves de visibilitat amb pluja, a més d’altres test de resistència d’impacte.

La clau del ‘Windscreen’ de l’IndyCar és el material amb el que està construït. Produït per PPG sota el nom d’Opticor, es tracta d’un material que té major rigidesa que els que s’han emprat en aquestes pantalles a Europa, fet que eliminaria la preocupant deformació observada a les variants de l’aeroscreen de la Fórmula 1. Aquestes pantalles afegiran també ‘tear offs’ com els de les viseres dels cascs.

La idea inicial era que Scott Dixon provés el sistema a bord del cotxe de Chip Ganassi els dies 9 i 10 de febrer. Finalment, el plan previst ha patit alguns canvis i es posarà a pista el dia 8 a Phoenix, amb diversos debutants als monoplaces. El test es dividirà en tres etapes, començant amb els debutants per a després donar-li l’oportunitat de provar el ‘Windscreen’ a Dixon en el moment de més llum solar del dia. La jornada acabarà amb una prova nocturna, sota les llum artificial del traçat nordamericà.