Site icon FormulaRapida.net

IMSA LS Group Performance s’imposa a les 24H de Barcelona més disputades dels darrers anys

La distància entre els equips ha estat molt escassa, amb la victòria final de l’equip IMSA LS Group Performance

La 24a edició de les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez ha resultat ser tan èpica com prometia. Igualtat, sorpreses, i molt ritme han estat els denominadors comuns en una prova que no ha deixat indiferent a ningú. No només s’han decidit els campions europeus de la gira continental de les 24H Series, sinó que també s’han superat alguns rècords com el de nombre de voltes al Circuit de Barcelona-Catalunya. Un total de 24 hores de competició ininterrompuda que han premiat finalment a l’equip IMSA LS Group Performance.

Des del seu inici, la 24a edició de la mítica cursa de resistència ja mostrava senyals inusuals. Una graella de sortida una mica capgirada per la pluja del divendres i unes posicions de partida menys realistes que en altres ocasions. Justament l’IMSA LS Group Performance (Julien Andlauer, Grégory Gulivert, Simon Tirman, Laurent Hurgon) era el pole-sitter, posició que ha aconseguit mantenir amb molt d’esforç i malgrat els seus nombrosos contrincants.

La medalla d’or ha tingut molts pretendents, i és que la sortida de l’IMSA LS Group Performance no era la millor. Les primeres hores de competició eren una mica fluixes per a ells, perdent diverses posicions per una sortida de pista. Passat el primer quart de cursa, el Porsche 911 GTR R tornava al podi provisional, lloc en el qual s’ha mantingut durant tota la fase nocturna. Concretament ho ha fet en la primera plaça, una posició que s’ha vist amenaçada per l’equip WTM by Rinaldi Racing en l’inici de la prova i pel HAAS RT cap al final.

El WTM by Rinaldi Racing, l’equip de Georg Weiss, Leonard Weiss, Jochen Krumbach i l’espanyol Isaac Tutumlu, era el que prenia les regnes de la prova quan el vencedor mostrava les seves febleses. L’eufòria, encara així, els duraria poc, i és que abans de la quarta hora feia una virolla en el tercer gir del Circuit; seguit d’una col·lisió amb un altre rival; i una penalització de 60 segons per avançar amb codi 60. Malgrat els inconvenients, el conjunt estava en posicions de podi. Just en el relleu d’Isaac Tutumlu, el Ferrari 296 GT3 començava a mostrar problemes amb la caixa de canvis, els quals no s’acabarien solucionat. Malgrat entrar a boxs per a arreglar-los i tornar a rodar durant unes hores, el conjunt es retirava de matinada.

Amb els alemanys fora de joc, el HAAS RT (Miika Panu, Mathieu Detry, Max Hofer, Gavin Pickering, Kris Cools) començava a cobrar protagonisme amb un Audi R8 LMS GT3 EVO. L’equip d’Antigua i Barbuda ha tingut una marxa que ha anat de menys a més, arribant a les posicions de podi de matinada després d’un inici una mica més discret. Durant la nit, la lluita tenia nom propi, una baralla a 3 bandes: IMSA LS Group Performance, HAAS RT i Herberth Motorsport. HAAS RT ha arribat a comandar fins i tot la cursa poc després de les 10 del matí, encara que finalment ha hagut de conformar-se amb la segona posició d’avui, que li ha fet assegurar el títol de campions d’Europa de GT3.

L’ajustat podi ha estat completat per Herberth Motorsport (Ralf Bohn, Daniel Alleman, Robert Renauer, Alfred Renauer, Patrick Kolb), un equip que suma un altre excel·lent resultat en territori català. El diverses vegades vencedor de la prova començava ja amb una sortida apoteòsica, ascendint de la sisena a la segona plaça. Fins a la posta de sol, l’equip alemany liderava la cursa, però una sortida de pista li feia perdre el seu avantatge. La grua l’ajudava a passar de la grava a l’asfalt novament, descendint en la classificació. Malgrat això, la nit s’ha convertit per a ells en un esprint increïble, tornant a les posicions de podi.

La igualtat entre aquests equips és la que ha provocat que se superi el rècord de voltes (696), establint una nova marca de 725. De fet, la fase nocturna ha estat més ràpida que la diürna d’ahir, completant més voltes sota la il·luminació artificial que durant les primeres 10 hores. Al final, la diferència ha estat de menys d’una volta entre el primer i el segon i de dues voltes amb el tercer; una cosa poc comuna en una prova de resistència de 24 hores. Aquests tres primers classificats han estat els primers de la divisió de GTs i els de la subdivisió GT3, però també s’ha viscut molta tensió a la resta de les categories.

A 992, la lluita per la victòria ha deixat exhaustos als equips Red Camel-jordans.nl (Ivo Breukers, Luc Breukers, Rik Breukers, Fabian Danz) i Red Ant Racing (Ayrton Redand, Yannick Redant, Kobe de Breucker, Huub van Eijndhoven). Les dues formacions no s’han donat treva, i s’han alternat en la primera posició fins als últims minuts de la competició, moment en el qual Red Camel-jordans.nl ha avançat el seu immediat rival per a assegurar la posició d’honor de la categoria. El Red Ant Racing ha obtingut una meritòria segona plaça.

A GTX, ha estat l’equip Razoon – More Than Racing (Daniel Drexel, Christian Loimayr, Arthur Chwist, Dominik Olbert) el més avantatjat. I és que, malgrat liderar gran part de les voltes de la categoria amb el KTM X-BOW GTX, durant les últimes hores semblava perillar el premi absolut. A GT4, l’Atlas BX Motorsport (Steven Cho, Roelof Bruins, Jongkyum Kim, Taekeun Yang, Donggi Noh) no ha tingut rival, i s’ha emportat una victòria incontestable i el títol de l’any.

Finalment, la victòria de la divisió dels turismes semblava una tasca molt fàcil per al Holmgaard Motorsport (Magnus Holmgaard, Jonas Holmgaard, Roy Edland, Tom Cloet, Michael Sallenbach), formació que ha liderat a TCR fins a la sortida del sol. Malgrat això, el Wolf-Power Racing (Jasmin Preisig, Ivars Vallers, Roberto Ferri, Ricky Coomber) ha donat la sorpresa i ha pujat al primer esglaó del podi. Encara que no tot ha estat negatiu per al Holmgaard Motorsport, el qual ha sumat una segona posició al seu palmarès i un títol a la categoria amb el Cupra León Competición TCR.

Els participants de casa no han pogut lluir-se com els hagués agradat davant el públic local. L’NM Racing Team (Jörg Viebahn, Stephane Perrin, Manel Lao, Viacheslav Gutak, Lluc Ibáñez) ha estat el millor classificat d’ells, a la 21a plaça absoluta i a la 4a de GTX. El conjunt català de Nil Montserrat ha sofert diversos altercats i tampoc ha estat exempt de problemes tècnics, inconvenients que l’han deixat a les portes del podi.

E2P Racing (Javier Morcillo, Pablo Bruguera i Antonio Sainero) ha obtingut una 11a plaça a GT3; mentre que l’Escuderia Faraón ha estat 7a a GTX amb Pablo Bras, Pedro Miguel Lourinho, Agustín Sanabria, Francesc Gutiérrez i Fernando González.