Callum Ilott ha aconseguit la seva cinquena victòria de l’any a la primera mànega de carreres de la FIA F3 al circuit austríac de Spielberg. El britànic ha aconseguit mantenir la posició des de la pole i ha mantingut darrere a Joel Eriksson i els dos rivals pel títol, Max Günther i Lando Norris.


La cursa començava amb una sortida neta al Red Bull Ring. Callum Ilott aguantava la primera posició sense grans complicacions, mentre que Joel Eriksson es posava en segon lloc a l’estela del pilot de Prema. Max Günther es mantenia tercer enganxat als dos primers, sent aquest trio de pilots els que es escaparien al capdavant de la carrera per jugar-se les posicions de podi.

Tadasuke Makino es posava quart amb un incansable Lando Norris darrere pressionant durant tota la cursa sense èxit en la part inicial d’aquesta. El pilot japonès anava perdent ritme respecte els tres del capdavant, fent un bon tap a Norris que li impediria intentar arribar a les posicions de podi a final de carrera.

La incidència més destacada de la primera cursa la van protagonitzar Mazepin i Newey a la quarta volta. Tots dos es van tocar i van trompejar just abans de la recta de Remus, de manera que es van anar al fons de la classificació perdent tota opció a puntuar en aquesta primera presa de contacte real al circuit de la bucòlica ciutat de Spielberg.

Les posicions de Top 10 es van estabilitzar a meitat de carrera i van patir poques modificacions fins a la bandera de quadres, agafant entre tots una mínima distància de seguretat per evitar ser avançats. No obstant això, la tranquil·litat la va trencar Lando Norris en la penúltima volta quan va avançar, després de molts intents, al japonès Makino i així sumar més punts des del quart lloc i intentar emportar-se el títol aquest cap de setmana.

No obstant això, Günther li retalla uns pocs punts en aquesta primera cursa després de quedar just davant de l’anglès de Carlin. Fora de la lluita pel títol, Callum Ilott es va adjudicar la seva cinquena victòria de l’any en aquesta novena ronda del calendari, mentre que en segona posició va tancar una bona actuació Joel Eriksson. Després de la lluita final Norris-Makino, en sisè lloc va acabar Hadsburg seguit de Schumacher, Beckmann, Zhou i Piquet.

Aquesta tarda a partir de les 16:15, hora local, es disputarà la classificació per a les graelles de la segona i la tercera cursa en el circuit del Red Bull Ring.