A la primera sessió d’entrenaments, Andrea Iannone ha encapçalat el doblet de Ducati, 0.2s per davant d’Andrea Dovizioso, amb Pol Espargaró tercer. A la segona sessió, Iannone ha mantingut el millor temps per davant de Rossi i Márquez.


Iannone ha dominat la primera sessió tota l’estona, exceptuant un breu moment en què Viñales i Petrucci han aconseguit anar més ràpids, però l’italià de Ducati ha tornat a fer-se amb el millor crono.

Dovizioso i Pol Espargaró van millorar en els últims minuts de la sessió, tot i que es van quedar a més de 2 dècimes de l’1:34.349 de Iannone. Scott Redding i Petrucci han acabat quart i cinquè respectivament, per davant de les Yamaha de Lorenzo i Rossi. Viñales, Smith i Barberá han completat el Top10. D’altra banda, sembla que les Honda estiguin patint en aquest circuit, ja que la millor classificada ha sigut la moto de Marc Márquez a l’onzena posició.

En els segons entrenaments, malgrat les amenaces de pluja, el sol ha seguit brillant a Holanda. Iannone ha millorat 8 dècimes el seu propi temps de la primera sessió. Rossi tornava a la càrrega al final de la màniga, quedant-se a només 4 milèssimes del seu compatriota. Després d’un matí terrible, Márquez va trobar per fí el seu ritme i ha completat el Top3 amb menys de 0.15s de diferència amb Iannone. També cal recordar que l’italià sortirà des del final de la graella el dia de la cursa, degut a la sanció que li van imposar després del toc amb Lorenzo al Gran Premi de Catalunya.

Viñales, Lorenzo, Dovizioso, Aleix i Pol Espargaró, i Scott Redding han completat el Top 10 de la segona màniga, mentre Pedrosa seguia amb els problemes a la seva Honda i només ha pogut acabar en P11.