Els pilots nord-americans d’Ed Carpenter Racing i Andretti Autosport s’han endut les dues sessions de tests al Phoenix International Raceway en un dia en el qual els resultats han estat similars als de divendres però hi ha hagut més incidents.

La segona jornada dels tests de pretemporada de l’IndyCar es podria considerar un calc del que es va veure el primer dia. Els vehicles propulsats per Chevrolet han estat superiors en la sessió diürna, mentre que, en caure la nit, els Honda han pres el liderat.

No obstant això, el dia va començar amb més intensitat que la primera jornada quan, als pocs minuts de començar la sessió, Alexander Rossi va patir un accident en el segon revolt que li va impedir tornar a sortir i li va condicionar la resta del dia, tot i que, afortunadament; no va patir conseqüències físiques. Va ser el primer accident del guanyador de la passada edició de la Indianapolis 500 en un circuit oval en tota la seva trajectòria.

En la seva 18ª volta, JR Hildebrand, que disputarà amb Ed Carpenter Racing la seva primera temporada completa en la categoría des de l’any 2012; va establir un temps de volta de 19.0401 segons (193.234 mph), registre que suposa l’establiment d’un nou rècord extraoficial del circuit i que no va ser superat en tota la jornada. El seu company i propietari de l’equip, Ed Carpenter, va terminar segon amb Mikhail Aleshin (6è) com a millor Honda. El pilot més actiu va ser Graham Rahal, que va fer 75 voltes al circuit.

En caure la nit, l’acció va tornar i aquest cop els pilots van ser molt més actius que durant la tarda (795 voltes en total a la primera sessió i 1701 a la segona). També van haver-hi més incidents: Hildebrand va impactar contra el mur del tercer revolt desprès d’un contacte amb Will Power, Rossi va patir una virolla al segon gir, on Rahal i Takuma Sato van colisionar contra el mur, i Josef Newgarden va tenir un petit contacte sense majors conseqüències amb Sébastien Bourdais.

El millor registre de la nit el va marcar el pilot d’Andretti Autosport Ryan Hunter-Reay, que va fer la volta a una velocitat mitjana de 189.716 mph. Cinc pilots Honda van monopolitzar les cinc primeres posicions, sent els pilots d’A.J. Foyt Enterprises, Carlos Muñoz i Conor Daly; els primers Chevrolet (6è i 7è respectivament).

Pel que fa a la totalitat dels tests, els registres de Hildebrand i Carpenter a la primera sessió del segon dia no van ser superats i queden com els millors del cap de setmana. El d’Aleshin a la mateixa sessió ha estat el millor d’un Honda. En total s’han fet 5134 voltes al petit oval, sent el brasiler Hèlio Castroneves, amb 309, qui més ha rodat en aquests tests, els últims abans del començament de la temporada.

La temporada 2017 de l’IndyCar Series començarà el proper 12 de març als carrers de St. Petersburg, pel que fa al Phoenix International Raceway, la categoría tornarà el 29 d’abril, en la que serà la quarta cita de la temporada.