Site icon FormulaRapida.net

Hamilton, Sainz i Norris busquen el lloc de Verstappen al Gran Premi d’Espanya

Mercedes, Ferrari i McLaren es tornen a postular com a principals rivals de Max Verstappen i Red Bull de cara al Gran Premi d’Espanya

Encara que el FORMULA 1 ARAMCO GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2024 ha arrencat oficialment fa poc, una de les frases més repetides ha estat que el Circuit de Barcelona-Catalunya és territori Max Verstappen i Red Bull. Els números no menteixen, i és que el neerlandès és el vencedor de les dues últimes edicions, coincidint amb l’era Verstappen en la Fórmula 1. Encara que parteix com a favorit, les dues sessions de pràctiques celebrades ahir davant 58.785 assistents demostren que hi ha Mundial per a estona.

Només hi ha un pilot que pot competir en estadístiques amb Max Verstappen, i aquest és justament Lewis Hamilton, el pilot més ràpid de la jornada. L’anglès va ser el vencedor del Gran Premi d’Espanya durant cinc anys seguits (2017-2021) i va aconseguir també l’or en 2014. No hi ha dubte que, malgrat no travessar el seu millor moment esportiu, el pilot del Mercedes-AMG Petronas F1 Team continua tenint molt a dir. Hamilton es va adjudicar el millor registre del dia d’ahir parant el cronòmetre en 1:13.264. Ho va fer en la tanda vespertina, una sessió més ràpida que la d’aquest matí.

Carlos Sainz es va quedar molt prop d’aquest temps, concretament a 22 mil·lèsimes. El pilot de la Scuderia Ferrari HP va volar al traçat català i encara un cap de setmana amb molt bones sensacions. Lando Norris va ser el tercer en discòrdia. L’integrant de McLaren va marcar un 1:13.319, seguint així amb el ritme que ja va mostrar al Canadà gràcies a la seva segona posició. L’anglès, a més, va ser l’únic que va poder arribar a plantar cara a Verstappen. La veritat és que són cada vegada més les escuderies que es van igualant en la part alta de la taula.

Copyright: Circuit de Barcelona-Catalunya

Pierre Gasly (BWT Alpine F1 Team) va ser el quart classificat i Max Verstappen (Oracle Red Bull Racing), el cinquè. El líder del Mundial es va quedar a poc més de dues dècimes de Hamilton. Tots aquests pilots van obtenir aquests registres amb el pneumàtic tou, el compost més ràpid del cap de setmana. Justament les gomes jugaran un paper decisiu al Gran Premi d’Espanya per les altes temperatures de l’asfalt.

De fet, els participants van rodar amb d’entre 40 i 55 graus centígrads a la pista. Això va suposar ja un repte per a les escuderies i, en particular, per a Fernando Alonso. L’espanyol va ser novè aquest matí i catorzè a la tarda, ja que no va acabar de trobar-se a gust pilotant l’Aston Martin AMR24. Al matí, Alonso va sortir amb uns canvis de reglatge per guanyar adherència que lluny d’ajudar-lo, el van perjudicar. En la Practice 2, els seus tècnics van tornar a canviar l’aleró posterior per guanyar càrrega aerodinàmica.

La majoria dels equips han portat diversos canvis pel Gran Premi d’Espanya. Per aquest motiu, la jornada d’assajos va servir més que mai per provar diverses aplicacions d’aquestes actualitzacions. Això vol dir que a partir d’avui es podrien deixar veure les veritables intencions d’equips i pilots.

Copyright: Circuit de Barcelona-Catalunya
Paul Aron, pole i més líder en la Fórmula 2

Paul Aron (Hitech Pulse Eight) va fer la pole position en l’entrenament qualificatiu de Fórmula 2 al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot estonià de 20 anys ja era el líder de la general i, amb els dos punts sumats per haver fet la pole, ho és una mica més. Isack Hadjar (Campos Racing), segon en la general, havia estat el més ràpid en la primera tongada de voltes ràpides, però no va millorar en el segon intent i va caure fins a l’onzena posició. Per si no fos prou, la graella invertida de Fórmula 2 en la cursa Sprint només arriba fins als deu primers, de manera que el pilot francès sortirà onzè en totes dues curses, i haurà de remuntar si no vol perdre pistonada en la general.

El segon classificat, Jak Crawford (DAMS), va cedir tot just dues mil·lèsimes a Aron i el tercer, Franco Colapinto (MP Motorsport), només sisè. El millor debutant va ser Gabriel Bortoleto (Invicta Racing), a poc més de cinc centèsimes. El pilot català Pepe Martí (Campos Racing) es va arribar a enfilar fins al quart lloc, però amb un registre mig segon més lent que Aron va anar perdent posicions fins a acabar catorzè. Martí va classificar just per davant d’Oliver Bearman (Prema Racing), que va disputar el primer entrenament lliure de Fórmula 1 amb l’equip Haas. El seu company Andrea Kimi Antonelli, que també sona com a futur pilot de F1, va ser cinquè.

Primera pole de Christian Mansell en la Fórmula 3

El pilot australià de 19 anys Christian Mansell (ART Grand Prix) va marcar la pole position en l’entrenament qualificatiu de Fórmula 3 del Gran Premi d’Espanya. Tots els pilots van fer tres intents de volta ràpida, i en el tercer i últim Mansell va fer un millor temps d’1:28.463. La igualtat va ser màxima, i els quatre primers classificats van acabar separats de tot just cinc centèsimes de segon. En poc més d’un segon estan els 30 pilots de la graella. Mansell va aconseguir la seva primera pole en Fórmula 3, però no ha millorat el rècord de Pepe Martí l’any passat (1:27.6).

L’australià compartirà la primera línia de la graella en la cursa llarga de diumenge amb Arvid Lindblad (Prema Racing), mentre que Nikola Tsolov (ART Grand Prix) i Luke Browning (Hitech Pulse Eight) ocuparan la segona línia. L’equip Campos Racing va col·locar dos monoplaces en el top 10, Oliver Goethe, quart, i Sebastián Montoya, desè. El tercer pilot de Campos, Mari Boya, va ser onzè.

Abbi Pulling segella la seva tercera i quarta pole position consecutiva de la F1 Academy

La pilot d’Alpine ha tornat a fer-ho i es va emportar una altra doble pole position, encara que aquesta vegada en una sessió més ajustada de l’habitual. Chloe Chambers, Nerea Martí i Doriane Pin van ser algunes de les participants que van estar molt a prop de robar-li aquest honor a la líder del certamen. Chambers es va quedar a tan sols 59 i 76 mil·lèsimes dels millors registres de Pulling. Amb aquests resultats, la pilot de Haas va aconseguir per primera vegada classificar en primera línia de graella, just per davant de l’heroïna nacional, Nerea Martí, per a la primera de les curses.

Un esdeveniment sostenible

Sota la filosofia de gestió 3C (Consciència, Compromís i Coherència) –que integra els vessants social, econòmic i mediambiental– el Circuit treballa per aconseguir una activitat responsable en la seva missió “Driving for a better future”, en el marc dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Copyright: Circuit de Barcelona-Catalunya

Com a punt fort, el GP d’enguany, certificat amb l’ISO 20121, tindrà una important novetat. Es tracta de la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum pública més gran de Catalunya, que es va inaugurar el passat mes d’octubre. Des de llavors, el circuit català compta amb un total de 2.319 panells solars que generen el 50% de l’energia consumida.

Altres accions que es promouen són el lloguer de generadors de baixes emissions, la donació d’excedents d’aliments, l’oferta d’aliments de km0 i ecològics, la presència de fonts d’aigua potable en les zones de públic, la millora de la biodiversitat de les zones verdes, la col·laboració amb empreses amb valor social, la valorització i reciclatge de residus, el foment de la mobilitat sostenible, l’ús de l’economia circular i moltes altres més.

Activitats per a tots

La Fan Zone, situada en la zona de públic darrere de la Tribuna Principal, s’ha convertit en un important reclam, amb activitats per a tots els gustos relacionades amb la F1: simuladors de eSports, recreacions d’un podi i de selfies amb els pilots, simulacions del túnel de vent, etc. En la zona del Bosc del Cràter se situa tant la Green Zone com la Kids Zone. L’espai Summer Fest (darrere Tribuna B) és la gran novetat d’enguany i oferirà diversió constant amb múltiples propostes. En la Pelouse Jove també hi haurà animació amb un DJ.