Després de la classificació d’ahir i amb les sancions a Nico HülkenbergRomain Grosjean per les caixes de canvis canviades, donava inici una cursa als carrers de Bakú que semblava que s’havia tornat boja als carrers de Bakú. Tal ha estat el caos que el cotxe de seguretat ha hagut d’acudir al rescat gairebé sense completar una sola volta.

Diversos han estat els pilots implicats per arribar a aquesta situació. Ocon s’ha quedat fora al xocar contra Kimi Räikkönen. Paral·lelament, Nico Hülkenberg desencadenava un xoc entre Sergey Sirtokin i Fernando Alonso, sent el de Williams el que quedava fora mentre que Alonso tornava a boxes amb les dues voltes del costat dret punxades, rebent importants danys en el fons pla del seu McLaren. Així doncs, tant Alonso com Räikkönen van aprofitar per posar els pneumàtics tous, pensant en fer un final de cursa fort.

Després de tot això, els pilots estaven avisats, la cursa havia de ser dura i així ho ha estat durant la seva totalitat de voltes. Després del cotxe de seguretat, Verstappen no ha dubtat i ha donat bon compte el seu company a Red Bull, Daniel Ricciardo. Els austríacs eren a la vigília d’una d’aquestes intenses curses en les que els seus dos pilots anaven a lluitar volta rere volta. A més, pel que sembla, tots dos RB14 han tingut problemes a l’hora de carregar les seves bateries.

Amb això començava el duel d’estratègies on Renault semblava portar la inciativa per davant dels Red Bull amb l’avantatge que oferia el pneumàtic ultratou en aquell moment. Més tard, però, Hülkenberg es descartava de tota lluita en cometre un error i trencar la roda posterior a l’impactar lateralment amb un dels murs del traçat de Bakú. Sainz, per la seva banda, ha vist com els seus pneumàtics defallien i llavors s’ha tornat a veure superat pels Red Bull i fins i tot un solvent Charles Leclerc, que seguit de Lance Stroll li han donat caça, fent evident que arribava l’hora de parar al box.

Mentrestant, els que han començat la carrera amb els pneumàtics super tous o els tous s’han mantingut en pista, ja que arribava el seu moment de treure profit de l’estratègia. La cursa, per tant, arribava a un punt de tranquil·litat mentre Verstappen i Ricciardo seguien lluitant entre ells, amb l’aussie buscant superar al seu company i aquest era molt agressiu amb el clar objectiu de mantenir la davantera.

Al final, ha passat el que tothom preveia i, amb Vettel i Hamilton havent fet la seva parada, en un nou intent de Ricciardo d’avançar a l’holandés, s’ha emportat per endavant a Max Verstappen. Amb això, els que no havien parat ho han fet, fins i tot Räikkönen i Alonso a l’espera d’un final de cursa molt intens.

Però Grosjean ha reduït encara més el nombre de voltes al perdre el control del cotxe darrere el cotxe de seguretat i encastar el seu Haas contra el mur. Després del període de cotxe de seguretat, Bottas liderava el grup. A la rellançada, Vettel ha intentat per tots els seus mitjans recuperar el lideratge que ostentava Bottas amb el seu Mercedes, però s’ha anat massa llarg i ha perdut la posició amb el seu company i amb Lewis Hamilton que anava just per darrere seu. Només una volta més tard, en trepitjar una fibra de carboni escampada, Bottas ha punxat a final de recta, perdent el que semblava una victòria segura.

Hamilton recollia el testimoni del seu company i aquest cop, el britànic sí que ha pogut guanyar – i col·locar-se líder del campionat – per primera vegada aquesta temporada amb Räikkönen i un Sergio Pérez que tornava al podi i recollia els primers punts de la temporada. Charles Leclerc, que ha estat sisè i Lance Stroll, novè, han aconseguit estrenar també els seus casellers particulars i, d’aquesta manera tots els equips tenen almenys 1 punt. Després de la cursa, l’incident entre els dos Red Bull serà investigat per direcció de cursa.