Les motos tornaves a l’acció i de quina manera ho feien, ja que ens han ofert una de les etapes més emocionants en el que portem de Dakar 2015. Paulo Gonçalves s’ha emportat la setena etapa d’aquesta edició i es consolida al podi després de la jornada de descans. Però el més emocionant arribava en la lluita pel títol, ja que Marc Coma ha aconseguit treure fins a sis minuts al seu màxim rival, Joan Barreda, després d’estar pràcticament tota la etapa a la par.

El pilot portuguès d’Honda Paulo Gonçalves ha recorregut els 321 quilòmetres d’especial 14 segons més ràpid que el vigent campió, Marc Coma, i ha aconseguit d’aquesta manera la seva primera victòria en aquesta 36ª edició del Rally Dakar. Sorprenentment, el pilot portuguès ha recuperat el temps perdut en els últims 20 quilòmetres i s’ha imposat al pilot català. Uns últims quilòmetres que han estat molt complicats per a tots els pilots, ja que s’han trobat amb unes condicions meteorològiques molt adverses, amb fins i tot neu sobre el terreny.

No obstant, Coma pot estar satisfet després de l’etapa d’avui, ja que ha retallat la meitat del temps que ha de recuperar per coronar-se campió del Dakar 2015. El pilot d’Avià ha quedat en la segona posició, però li ha tret fins a sis minuts al líder actual de la classificació general, Joan Barreda, que ha perdut gran part de la seva avantatja en els últims 50 quilòmetres.

Amb aquests resultats, el Top 3 de la classificació general es comprimeix a només 10 minuts. Joan Barreda té una avantatja de tan sols 6:28 respecte Marc Coma quan encara queden sis etapes per disputar-se. En un segon pla però recuperant temps es troba el tercer classificat, Paulo Gonçalves, que es situa a pràcticament 11 minuts del líder.

Joan Pedrero ha estat una de les grans sorpreses positives de la jornada, col·locant-se a la sisena posició d’aquesta etapa, un lloc que lo permet ascendir fins a la 17ª plaça de la classificació general. Laia Sanz ha baixat una mica el seu rendiment després de la seva brillant actuació en les etapes anteriors i s’ha quedat a més de 13 minuts del guanyador de l’etapa, però es troba en una meritòria 14ª posició en la general.

Recordem que en la categoria de motos es troben en una etapa marató, així que aquesta nit no podran rebre assistència mecànica. A  més a més, demà s’enfrontaran a un dia molt dur ja que hauran de superar gairebé 800 quilòmetres d’especial en territori bolivià, entre Uyuni i Iquique.