El ‘Fuji International Speedway’, al Japó, ha sol·licitat a l’organització del Mundial de Resistència (WEC) que canviïn la data de les 6 Hores de Fuji del 21 d’octubre al dia 14 del mateix mes, de manera que no coincideixi amb el GP dels Estats Units de Formula 1 i Fernando Alonso, nou fitxatge de Toyota, pugui participar en la prova de resistència.


Quan es va anunciar que Fernando Alonso disputaria la temporada 2018-19 del WEC, es va informar des del primer moment que l’asturià no podria participar en les 6 Hores de Fuji. La quarta cita de la temporada està programada per al 21 d’octubre d’aquest any, fet que suposa que es disputarà el mateix cap de setmana que el Gran Premi dels Estats Units de Formula 1.

Aquest conflicte d’interessos fa que l’asturià perdi tota opció de fer-se amb el títol de pilots del WEC, ja que, en no participar en aquesta cursa, els pilots amb els quals comparteix el Toyota nº. 8, Kazuki Nakajima i Sébastien Buemi, sumarien uns punts que el bicampió de F1 no podria sumar; excepte en el cas que el seu cotxe abandonés aquesta cursa i no obtingués punts.

Per solucionar aquest inconvenient, els propietaris del circuit de Fuji, que no són altres que Toyota, el fabricant per al qual pilotarà Alonso, han decidit sol·licitar a l’organització del campionat un canvi en la data perquè l’asturià pugui participar en la cursa.

La data proposada és el 14 d’octubre, una setmana abans del previst, ja que un canvi a la inversa, cap al 28, és inviable ja que coincideix amb la següent cita de la F1, el GP de Mèxic, i amb la ronda final de la Super Formula a Suzuka; motiu pel qual és una data que no aportaria cap solució al problema.

No obstant això, el 14, malgrat ser una solució per a Alonso, suposaria un nou problema per a molts altres pilots de la graella, ja que aquell cap de setmana es disputa el Petit Le Mans, a Road Atlanta, la segona cursa més important del campionat de la IMSA; i diversos pilots de la graella del WEC tenen previst participar-hi.

De moment, el WEC no s’ha pronunciat al respecte d’aquest possible canvi.