El cap de la fàbrica Yamaha, Lin Jarvis ha revelat aquest cap de setmana l’alineació per al nou equip satèl·lit dels japonesos, el SIC Yamaha Racing Team. Els escollits han estat Morbidelli i Quartararo que formaran parella per a la temporada 2019.

Parlant amb el reporter oficial de MotoGP, Lin Jarvis va citar a l’actual pilot de Marc VDS Honda, Franco Morbidelli i al pilot de Moto2, Fabio Quartararo com els encarregats de portar la Yamaha satèl·lit per la temporada vinent.

Lin Jarvis va afegir que la decisió ha estat del cap d’equip Jorge Martínez, però que Yamaha ha tingut veu i vot en la discussió pels possibles candidats: “No negaré que no hem preguntat i hem format part de la decisió, però l’última paraula l’ha tingut l’equip satèl·lit”.

“Són un equip independent. Per descomptat, cap pilot que hagin seleccionat necessita ser aprovat per nosaltres”, afegia.

“Han apostat per Franco Morbidelli, per a mi un pilot molt interessant perquè és campió del món i és de l’acadèmia de pilots, és realment un talent. Crec que ho farà millor a la nostra moto que com ho està fent aquest any amb l’Honda”, comentava Jarvis.

“En el cas de’n Franco [Morbidelli] no hi ha dubte que serà un gran pilot i una gran aposta. Pel que fa a Quartararo, serà un ‘rookie’, és jove, però amb molt talent. Ha perdut un o dos anys en el seu ascens, però ara sembla que està tornant a ser competitiu”.

“Crec que pot ser un dels grans pilots en el futur. Crec que com en el cas de Syahrin, un pilot pot prendre l’oportunitat i sorprendre a tothom. Creiem que ha estat una bona elecció”.

Després que Tech 3 es canvi a KTM pel 2019, Yamaha es va quedar sense cap equip satèl·lit, però l’incorporació del SIC a MotoGP permet a la marca japonesa tenir de nou una estructura semblant a la que tenien anteriorment.