Francesco Bagnaia ha aconseguit la primera victòria de la temporada 2018 del Mundial de Moto2. El pilot italià s’ha posat en primera posició tot just començar la cursa i la ha mantingut fins a la bandera de quadres. El desenllaç ha estat més tens de l’esperat, amb una estreta lluita amb Lorenzo Baldassarri que ha acabat amb el pilot de SKY Racing Team VR46 com a guanyador.

La cursa no ha començat tant bé com s’esperava per Màrquez. A la sortida, Bagnaia es posava en paral·lel amb el català i l’ha superat a la primera curva. Per darrere, Miguel Oliveira s’ha tocat lleugerament amb Màrquez i s’ha passat de frenada, quedant fins i tot per darrere del seu company al Red Bull KTM Ajo, Brad Binder.

Baldassarri ha adelantat també a Màrquez i els tres primers classificats s’han escapat del grup perseguidor. Per darrere, aquest extens grup s’ha començat a formar, amb diversos pilots que s’hi unien després d’una bona remuntada. Entre ells, estaven les dues KTM, que tancaven l’acció a les voltes inicials amb diversos adelantaments.

Durant el transcurs de tota la cursa no hi ha hagut grans incidències en termes generals. L’acció s’ha desenvolupat sense grans sorpreses i només hi ha hagut dos abandonaments. El primer ha estat el de Iker Lecuona (Swiss Innovative Investors), que per un problema mecànic ha hagut de baixar de la moto. Per a l’equip suís, ha estat sortir del foc per anar a les brases amb la caiguda de Sam Lowes, quan estava dins el top 10. El britànic comença amb mal peu la seva tornada a la categoria.

Però el punt culminant de la cursa ha arribat a falta de sis voltes pel final, quan Àlex Màrquez ha notat com el fre posterior de la seva moto tenia problemes fins el punt de perdre la seva eficacia. Baldassarri ha aprofitat el moment per recuperar el segon lloc que havia perdut voltes abans i això li ha permès presionar a un Bagnaia que liderava amb comoditat.

Màrquez ha forçat tant com ha pogut, per tal de mantenir la tercera posició al podi per davant d’un Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) que no ha pogut arribar a l’home de la pole. Mentrestant, Màrquez patia per mantenir el podi però l’atenció de la cursa se centrava en las posicions capdavanteres, on un final d’infart veia una gran lluita per la victòria.

Baldassarri ha aconseguit tirar-se damunt de Bagnaia a falta d’una sola volta pel final i a falta de només poques curves per la bandea de quadres aconseguia adelantar-lo. No obstant, aquest moviment era massa agressiu i al passar-se llarg, el pilot de SKY Racing Team VR46 aconseguia tornar-li la jugada i afrontava la recta final amb prou marge com per mantenir la primera posició. Victòria, per tant, de “Pecco” Bagnaia.

Per tant, la temporada comença amb Bagnaia per davant de Baldassarri i Màrquez al podi. Pasini ha estat quart per davant de les KTM d’Oliveira i Binder, amb el portuguès superant al seu company a l’última curva. Marcel Schrotter (Dynavolt Intact GP) ha estat setè per davant del seu company, un Xavi Vierge que ha rendit força bé, mentre Luca Marini (SKY Racing Team VR46) i Jorge Navarro (Federal Oil Gresini Moto2) han tancat el top 10.

Joan Mir ha estat un dels altres grans protagonistes del dia, amb una onzena posició que ha arribat després que el debutant hagués arribat a rodar novè a pesar de partir des de le vint-i-quatrena posició. Héctor Barberá ha completat una bona remuntada i ha estat tretzè, mentre que Isaac Viñales ha quedat a les portes dels punts amb una setzena posició.

El Mundial de Moto2 tornarà a l’acció entre le 6 i el 8 d’abril amb el GP d’Argentina a l’Autódromo Termas del Río Hondo.