La escuderia Force India ha presentat avui a Méxic el seu nou monoplaça de 2015, el VJM08. En un gran acte al museu Soumaya de Mèxic, Sergio Perez y Nico Hulkenberg han destapat la capa que cubria el monoplaça de la formació anglo-india, mostrant al món la seva nova arma per aquest Mundial.


Per fi van començar les presentacions dels nous monoplaces de Fórmula 1. Després d’una llarga espera en aquest hivern, Force India ha estat el primer a fer el seu acte de presentació del nou bòlid de 2015. Ahir, Williams se’ls avançava amb les primeres fotos del FW37, publicades en exclusiva a la revista anglesa ‘F1 Racing’. Però avui, l’escuderia anglo-índia ha estat la següent, i en un espectacular esdeveniment a Mèxic, la capa que cobria el VJM08 s’ha aixecat.

Abans de produir-se aquest esperat moment, el món de la Fórmula 1 ha hagut d’esperar mitja hora per conèixer els nous colors del Force India. En primer lloc han sortit a l’escenari diverses personalitats mexicanes, acompanyades pel magnat d’Amèrica Mòbil, Carlos Slim, a més del cap de l’equip, el senyor Vijay Mallya. Després de diverses declaracions, centrades sobretot en el futur Gran Premi de Mèxic, que torna aquest any després de més de vint anys d’espera.

Finalment, Mallya ha pogut parlar una mica sobre el seu equip i els reptes per a aquest 2015, i aquestes han estat les seves paraules al respecte: “Esperem que el nostre nou cotxe pugui competir amb els equips grans quan arribem a Europa. Tenim dos grans pilots. Sergio és una persona excepcional i estimat per molta gent i Nico té un talent excepcional. Tots dos comparteixen la mateixa passió i estem molt contents de poder comptar amb ells. Esperem que arribin al podi aquest any”.

Després de les paraules del cap de l’equip indi, els dos pilots han sortit a l’escenari, i després de contestar una sèrie de preguntes efectuades per la presentadora de l’esdeveniment, tots dos han agafat una banda de la capa per treure-la de sobre del cotxe, i d’aquesta forma mostrar al món la nova decoració de Force Índia.

Per la part estètica mostren uns colors diferents dels anys anteriors, amb l’argent predominant al centre del morro i els laterals del cotxe, i amb el negre amb franges taronges acabant una decoració bastant atractiva. El morro, més estètic que el presentat ahir per Williams, és més prim que la seva anterior versió, acabant només amb una miqueta de punta sobresortida. Per la resta, encara no podem comentar res, ja que aquest no serà el xassís original de 2015, el qual portaran per primera vegada a Barcelona, tal com van anunciar recentment.

Després d’aquesta primera presa de contacte, els pilots van seguir destacant algunes paraules respecte al cotxe, com va ser el cas de l’ídol local dels mexicans, Sergio Perez:

“Estic molt entusiasmat amb el 2015. És la meva segona temporada amb aquest equip, la qual cosa sempre fa les coses més fàcils. Em sento molt relaxat sobre la nova temporada al bon sentit. Les regulacions no han canviat i crec que ens beneficiarà com a equip. Això significa que el desenvolupament de l’any passat pot continuar i no hem de començar tot de zero una altra vegada. M’agrada aquesta reglamentació i els motors V6 van ajudar a produir cursees tancades i competitives. Al final del 2014 em sentia molt segur al cotxe i vull portar aquest impuls a la nova temporada. Vull més podis al 2015”.

D’altra banda, Nico Hulkenberg també va voler dedicar unes paraules al que serà el seu nou monoplaça en aquesta campanya de 2015, dient el següent:

“Espero coses espectaculars! Això vol dir sumar molts punts, grans curses i molta diversió. La de 2014 va ser la nostra millor temporada així que hem d’intentar anar un pas més enllà d’aquest any i tractar de posar les coses difícils als nostres rivals. Amb la normativa actual és necessari tenir més capacitat per fer front a les coses. Hi ha més opcions, ajustaments i assignacions que es poden canviar, i cal tenir una visió més gran en comparació amb anys anteriors. La consistència és també molt important, ja que el més mínim error et pot costar molt. El repte és mantenir aquest nivell elevat durant tota la temporada i no serà fàcil”.

Així doncs, avui ha estat un gran dia per Force Índia, mostrant d’aquesta manera el que serà el seu nou monoplaça el 2015. La propera vegada que els veiem serà d’aquí a poc més d’una setmana al circuit de Jerez, on viatgaran per córrer amb el xassís del 2014, optimant tots els detalls de cara a l’estrena oficial del VJM08 a Barcelona.