Després de fer-se amb la pole en la classificació d’ahir, avui Pietro Fittipaldi ha aconseguit el millor temps de la segona classificació per davant del seu company René Binder i del RP Motorsport de Roy Nissany.


L’activitat frenètica d’aquest cap de setmana al circuit de Silverstone ha començat el dia amb la segona classificació de les World Series Fórmula 3.5 V8. Després de la primera pole de Pietro Fittipaldi en el dia d’ahir, avui el pilot brasiler del Lotus ha volgut repetir la gesta i sortirà també des del capdavant a la segona cursa d’aquest cap de setmana.

Amb una pista humida després de la pluja de les últimes hores, alguns pilots no han arriscat i han posat els pneumàtics de pluja a l’inici. Les condicions del circuit eren bastant mixtes, amb un asfalt bastant sec a excepció del segon sector, on els pilots perdien força temps. Aquesta situació va fer que tots els pilots acabessin posant compostos de sec i amb algunes dificultats completèssin la classificació.

Aquesta delicada situació va cobrar algunes víctimes durant la mitja hora de sessió. En primer lloc, Tereschenko se sortia al revolt 13 i sense haver marcat temps acabava prematurament la classificació. Deixava sol davant el perill al seu company Nelson Mason, que ahir per problemes amb la llicència de la federació canadenca no va poder rodar a la primera classificació, de manera que avui sortirà des del pit lane a la primera cursa.

A final de sessió, la sortida de pista la protagonitzava Giuseppe Cipriani, qui va condicionar bastant la taula de temps. El pilot italià va obligar a treure la bandera vermella i ha concloure prematurament la classificació, just en un moment clau en el qual la majoria de pilots estaven millorant els seus registres.

Això li donava la pole a Fittipaldi, que minuts abans havia deixat vuit dècimes per darrere el seu company René Binder. Amb diferències bastant àmplies per la contínua millora dels temps pel millor estat de l’asfalt, Roy Nissany tancava el Top 3 a segon i mig del brasiler. Darrere del pilot israelià es situava un sorprenent Mason en quart lloc seguit dels AVF de Orudzhev i Isaakyan, de Menchaca en setè lloc just davant de Kanamaru, Fioravanti i tancant les deu primeres posicions Alfonso Celis.

La primera cursa de la nova temporada de les World Series es disputarà a partir de les 11:56, hora local a Gran Bretanya.

Resultats:

Pos Driver Team Gap
1 Pietro Fittipaldi Lotus 1:47.787
2 Rene Binder Lotus 0,812
3 Roy Nissany RP Motorsport 1,484
4 Nelson Mason Teo Martin Motorsport 2,885
5 Egor Orudzhev AVF 3,324
6 Matevos Isaakyan AVF 3,436
7 Diego Menchaca Fortec Motorsports 3,954
8 Yu Kanamaru RP Motorsport 5,021
9 Damiano Fioravanti Il Barone Rampante 6,621
10 Alfonso Celis Fortec Motorsports 7,676
11 Giuseppe Cipriani Il Barone Rampante 14,362
12 Konstantin Tereshenko Teo Martin Motorsport