Els Ferrari es postulen com els favorits per la pole amb Sebastian Vettel liderant la tercera sessió d’entrenaments lliures per davant del seu company Kimi Räikkönen. Valtteri Bottas ha estat 3r.

Després de cancel·lar-se la segona sessió d’entrenaments lliures d’ahir i pràcticament no rodar al circuit de Shanghai amb la pluja a la primera, els equips encaraven la sessió d’avui en sec pràcticament a cegues i amb molta feina per fer en només una hora. La majoria començava a provar amb altes càrregues de combustible, i durant la primera part de la sessió han estat Ricciardo, Pérez i Stroll els qui s’han mostrat més competitius.

A partir de la segona mitja hora, els Ferrari han muntat els supertous i s’han posat al capdavant. Vettel liderava còmodament davant Räikkönen, que es quedava a més d’1 segon del seu company. Els Mercedes aprofitaven això per col·locar-se entre tots dos Ferrari, però lluny de Vettel a 7 i 9 dècimes cadascun. Räikkönen ha fet una millor volta més tard que li ha servit per quedar-se a menys d’1 dècima del seu company.

Els Ferrari no han millorat al seu últim intent, mentre que els Mercedes s’han quedat més a prop d’ells, a 3 dècimes Bottas i a 5 Hamilton, però no han pogut superar-los. No obstant, un mal 3r de Hamilton deixa dubtes sobre el què l’anglès pot ser capaç de fer realment a la classificació. Massa ha acabat 5è per davant de Verstappen, Ricciardo, Stroll, Palmer i Sainz.