CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Fernando Alonso ha completat un complicat primer dia de pretemporada en aquesta nova era de McLaren a la seva col·laboració amb Renault com a motorista. L’asturià, al matí, ha rodat només deu voltes per culpa d’un accident que li ha provocat el trencament d’una rosca. Tot i això, ha tornat a sortir a la tarda, amb unes difícils condicions climatològiques que han impedit aprofitar el temps al màxim.

Preguntat per les sensacions del primer dia de McLaren-Renault, Alonso no va acabar de treure moltes conclusions. “És difícil saber el primer dia com va el cotxe, sobretot en un dia molt estrany. Al matí no vam aconseguir rodar molt i a la tarda les condicions eren d’un fred increïble i gairebé pluja”, ha comentat.

No obstant, el primer contacte amb el cotxe si ha estat positiu i ha extret bones conclusions en el camí de portar d’ara en endavant en aquests test de pretemporada. “Crec que estàvem força bé pel que fa a competitivitat, així que, segurament, tinc una sensació diferent respecte als últims anys i una sensació que hem de fer un hivern amb les seves pautes, amb el seu programa establert. Intentar entendre el cotxe el millor possible i posar-lo en una configuració que sapiguem que funciona amb les seves millors prestacions”, va relatar Alonso a la roda de premsa per als mitjans de llengua espanyola.

“Cal trobar la direcció a prendre per arribar a Austràlia al 100%”, relatava. “Segurament és un canvi molt gran de filosofia passar d’Honda a Renault, intentarem aprofitar al màxim i treure-li les prestacions”, afegia respecte al canvi de motor que ha realitzat McLaren per a aquest 2018.

Alonso s’ha mostrat força positiu respecte a altres temporades. Per ara, les coses semblen anar bé i els objectius podrien fixar-se més alts que a la passada unió amb Honda. “Porto mesos en estat neutre, hem tingut il·lusions i decepcions depenent de quin any i com s’afrontava la temporada. Aquest any és estable, veurem el que passa. No tinc cap raó per creure que no serem competitius”, afirmava.

“Sabent el xassís i les prestacions de l’any passat, no veig cap motiu per no ser competitius aquest any i tenim un motor que no és un experiment, no és un motor nou que haguem d’obrir i veure que trobem. És un motor que és una evolució de l’any passat, que va guanyar curses ja, i a més té dos equips més que munten el mateix motor i tenim molta informació”, va continuar Alonso enviant un bon encàrrec al motorista japonès.

Finalment, la imatge del dia ha estat “la foto de la grava”, tal com ha nomenat l’asturià el seu accident a la sessió vespertina. Alonso va concloure relatant que “ho vaig sentir en sortir de l’últim revolt. En sortir de la xicana vaig veure que hi havia alguna cosa però anava a afluixar a la recta i preguntar a box si anava punxat o alguna cosa semblant. Quan em vaig adonar ja estava marxa enrere i entrant a la graveta. Vam perdre una mica de temps aquí, però vam trobar una solució i vam poder rodar tota la tarda sense problemes”.

L’asturià tornarà al MCL33 a la tercera jornada de dimecres, deixant el seient lliure per demà. El substitut serà el segon pilot dels de Woking, Stoffel Vandoorne, que avui també ha estat present al circuit per seguir de prop els primers quilòmetres dels bòlids de F1 al traçat català.