El pilot català ha aconseguit emportar-se la primera victòria en la categoria reina sobre el traçat de Silverstone. Crutchlow i Rossi completen el podi.


 

La cursa començava amb Viñales a la primera posició i agafant una mica d’avantatge respecte als seus rivals, però un terrible accident entre Pol Espargaró i Loris Baz va provocar la bandera vermella i els dos pilots van ser traslladats al centre mèdic totalment conscients.

En el rellançament Crutchlow mantenia la 1a posició però poc després Viñales avançava Rossi i al britànic per posar-se líder de la cursa. Mentrestant Márquez marxava 3r però de seguida es va posar 2n perquè Viñales no s’anés fora.

Però Márquez no podia seguir el ritme i Viñales ja era a 1.5s del seu grup perseguidor format per Márquez, Crutchlow, Rossi, Iannone, Pedrosa i Lorenzo que se situava a l’estela de Pedrosa. A falta de 14 voltes per al final Rossi superava Crutchlow per col·locar-se 3r per darrere de Márquez que no trigaria a avançar per posar-se 2n.

Una distracció de Márquez va fer que Crutchlow el avancés i poc després també ho feia Iannone per col·locar-se 3r i enviar a Marc a la 4a plaça. Mentrestant Viñales continuava a la seva amb un avantatge de gairebé 5 segons respecte als seus rivals a falta de 7 voltes per al final.

Iannone es col·locava 2n i un desbocat Crutchlow avançava a Márquez i Rossi. Márquez va estar a punt de tocar-se per tornar-li l’avançament a l’italià. En aquest instant Iannone s’anava a terra quan rodava 2n.

La lluita entre Rossi i Márquez seguia fins que finalment el pilot català avançava a l’italià i s’anava a per Crutchlow, però en l’intent per avançar al britànic quan marxava 3r, es va passar de frenada en una corba i va marxar fora de la pista perdent així les opcions de pujar al podi.

D’aquesta manera ha creuat Viñales la línia de meta en primera posició i aconseguir la seva primera victòria en MotoGP. Crutchlow va finalitzar 2n i Rossi completa el podi en 3a posició.