Lewis Hamilton és considerat per molts un dels millors pilots de la història, de la talla de Michael Schumacher a qui va estar a punt de superar l’any passat quant a títols mundials es refereix. Finalment, Max Verstappen li va guanyar la batalla en l’última volta de la carrera final a Abu Dhabi pel que Hamilton segueix amb set, igual que el kàiser.

No sembla que això canviï, almenys aquesta temporada, pel fet que Hamilton no està tenint un any fàcil, es veu superat dia rere dia pel seu company, George Russell amb el mateix cotxe.

Es fa estrany veure’l en aquesta situació, perquè mai ha estat lluitant per res que no sigui el campionat del món i quan no ho ha aconseguit s’ha quedat a res de tenir-ho.

Fins el dia d’avui, Hamilton ha tingut dues temporades realment complicades per ell.

La primera d’elles va estar l’any 2007, any del seu debut de la mà de l’equip McLaren, on va tenir una gran rivalitat amb Fernando Alonso que va superar l’àmbit merament esportiu i va fer que ambdós perdessin el títol a part de crear un ambient tòxic dintre del garatge.

La segona la trobem ja amb l’equip Mercedes l’any 2016 en el que compartia equip amb Nico Rosberg, un dels seus millors amics de la infància fins aquell moment en el qual l’extrema rivalitat i la guerra civil dintre de l’equip va fer que aquesta amistat acabès de forma radical. Finalment, l’alemany li va guanyar la partida i va fer seu el títol mundial i amb el posterior anunci que aquest havia estat el seu últim any a la Fórmula 1. Es retirava, res sorprenent veient tot el que passava dintre de Mercedes en aquella època.

Ara continuem amb Hamilton a l’equip Mercedes, que amb aquest canvi del reglament ha perdut tot el que havia dominat a l’era híbrida i això és completament nou per a Hamilton que sembla que està superat per la situació. George Russell, per la seva part, està acostumat a extreure el màxim d’un cotxe, com feia l’any passat a Williams amb el que va aconseguir un podi contra tot pronòstic, i això provoca encara més desesperació per part de Hamilton qui va en sèptima posició a la taula de classificació.

Veurem si els problemes que arrossega Mercedes són solucionables o patiran d’aquesta manera tot el que queda de temporada. El que està clar és que l’equip McLaren que estava bastant per darrere seu ara els ha avançat amb les millores afegides al seu cotxe.

És qüestió que és un monoplaça realment difícil de conduir o més bé del set vegades campió del món que està completament superat per la situació?