L’associació Honda-McLaren va ser un dels fracassos més grans que es recorden en la història recent de la F1. El duo que tants èxits va donar a l’escuderia de Woking en l’època de Senna al volant, va deixar uns resultats pèssims, i una reputació molt dolenta del motor japonès. Honda i McLaren es van separar fa tot just uns mesos després de tres anys de mals de cap i de tensar una corda que es va trencar fa molt de temps.

Honda s’ha unit ara a Toro Rosso, a la recerca d’una tranquil·litat que a Mclaren no tenien. A Woking tenen pressa per arribar al cim, i el motor Honda no els podia donar el que volien. A Toro Rosso poden haver trobat l’equip perfecte per millorar el seu desenvolupament. Per la seva banda, Mclaren va signar amb Renault com a nou subministrador de propulsors per als anglesos. Ho van fer passada la meitat de la temporada passada i amb el cotxe de 2018 ja en fase de ser dissenyat.

Això va comportar que des de l’equip de disseny, es les haguessin de enginyar per adaptar el nou monoplaça, a les característiques diferents que el motor Renault té respecte al motor Honda. Ho apuntava Tim Goss i ho va confirmar el director de carreres de Mclaren, Éric Boullier, que malgrat això se sent orgullós de la feina aconseguida: “Els departaments de disseny, enginyeria i aerodinàmica han fet un treball increïble a l’entregar un cotxe nou amb una nova unitat de potència en un període de temps extremadament curt. Mai prenem el camí senzill o busquem una drecera en el procés, i el resultat és un cotxe pulcre i ben resolt”, diu Boullier.

Saben que estar a dalt és una tasca difícil i es mostren “humils” sobre això: “Sabem que serà difícil trencar l’hegemonia dels cotxes de davant i que la meitat del grup estarà repleta d’equips experimentats, amb bon pressupost i amb molt per demostrar. Afrontem el repte amb humilitat, però ens sentim ben preparats, tenim un paquet sòlid que podem explotar a mesura que la temporada avança i també tenim dos pilots excel·lents que marcaran la diferència en les carreres”, deia el director de carreres de Mclaren.

Foto: Reuters