Pol Guerrero, el pilot barceloní que va descobrir l’esport de la seva vida gràcies al seu pare, qui en aquell moment era entrenador

P: QUI ÉS POL GUERRERO?

Pol Guerrero: Un noi que va en moto i que ho intenta fer el millor possible, donar el màxim sempre i passar-s’ho bé.

P: QUI ET VA INTRODUIR AL MÓN DEL MOTOR?

PG: El meu pare havia anat en moto i jo des de petit vaig entrar en aquest món, ja que ell també entrenava a pilots i jo ho anava a veure. El que vaig veure em va agradar molt i vaig decidir començar a pilotar. I aquí estem.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

PG: Vaig començar amb una moto de trial, concretament una Oset. Vaig començar donant voltes pel jardí de casa, només ho feia per divertir-me. Vaig seguir entrenant, cada vegada de manera més professional, i he arribat fins a on estic actualment.

P: COM DE DIFÍCIL VA SER LA SITUACIÓ DE LA PANDÈMIA?

PG: No va ser una època tan dolenta, ja que al costat de casa tinc un tros de terreny i podia sortir a córrer una estona. Hi va haver gent que ho va passar molt malament, però jo, gràcies a això, podia fer una mica d’exercici físic i altres activitats.

P: COM DE COMPLICAT ÉS COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT UN ANY?

PG:  No gaire, perquè totes les competicions són bastant similars, i això fa que puguis millorar de forma més ràpida. A més, també competim en diferents tipus de terreny, i això també m’ajuda molt com a pilot.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

PG: Quan era més petit em posava molt nerviós, però en aquests moments, després d’haver entrenat tant i haver participat en tantes curses, soc capaç de conviure amb aquesta situació molt millor que abans.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

PG: Sí, ens portem bastant bé entre tots.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

PG: Tothom. Mentre competim ens ajudem entre nosaltres, ja que la rivalitat ens fa millorar amb el pas del temps.

P: TENS UNA RELACIÓ PROPERA AMB L’EQUIP?

PG: Sí, tots són molt amics i alguns dels seus membres són familiars meus. Ens ho passem molt bé. Tenim una gran relació, i això és algo que és molt important.

P: QUINES HAN ESTAT LES TEVES SENSACIONS EN EL PRIMER ANY COMPETINT AMB UNA MOTO 125CC?

PG: A l’inici em va costar adaptar-me una mica, però ara ja tinc el control. M’agrada més que la 85cc, ja que pots anar més ràpid.

P: QUÈ VAS SENTIR QUAN ET VAS PROCLAMAR CAMPIÓ DE CATALUNYA SOTS16?

PG: Estava molt content i em vaig sentir realitzat. Vaig entrenar molt dur. Estic feliç per haver aconseguit aquest resultat i que el meu esforç hagi estat recompensat.

P: COM ÉS COMPETIR EN EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TRAMS?

PG: És una competició molt divertida. A l’inici no sabia com anava a funcionar, però ara he vist que serveix molt per a entrenar i anar millorant. És un campionat que m’agrada molt.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

PG: No tinc una rutina concreta abans de les curses. Intento estar relaxat abans de la cursa i anar ben preparat.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

PG: Va ser un any molt bo, ja que vam assolir tots els objectius, és a dir, guanyar curses i divertir-nos. A més, al llarg de la temporada vaig anar millorant amb la 125cc.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

PG: Vull intentar arribar el més lluny possible a enduro i seguir gaudint de l’esport.