Max Mayer, pilot de karting, actualment també competint en la Ligier European Series, està en un gran moment de forma

Max Mayer ens ha explicat com va viure la passada temporada i el que espera d’aquest any, on a més de competir en karting, també ho farà en la Ligier European Series.

De cara al futur, un dels seus principals objectius és arribar a poder competir en el Campionat Mundial de Resistència.

PREGUNTA: QUI ÉS MAX MAYER?

Max Mayer: Soc un pilot bastant agressiu, però també tinc molta capacitat mental. He treballat molt per a anar aconseguint coses i aconseguir el meu objectiu, que és competir en el Campionat Mundial de Resistència (WEC) i ser pilot professional per a un equip d’Hypercar.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN AQUEST MÓN?

MM: Des de petit vaig començar amb el meu pare, amb quatre anys. Vaig conduir el meu primer kart amb cinc anys, un TopKart. Recordo quan el vaig veure per primera vegada, em vaig quedar molt impactat. Després amb set anys vaig començar a córrer en carreres nacionals, i des d’aquí vaig anar progressant, competint en europeus, fent mundials en karting, i ara estic on estic gràcies a això, i a Kokoro, que és un programa de pilots que m’ha ajudat a passar de karting a cotxes.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

MM: El meu inici en karting va ser molt divertit. Ho recordo fent els regionals i els nacionals, on vaig guanyar tres vegades seguides el Campionat Valencià. A partir d’aquí vaig competir en campionats més grans. En el meu primer any de mini vaig quedar tercer, i en júnior vaig començar molt bé, però va ser una cosa difícil. Estic molt content amb la meva trajectòria de karting.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

MM: En la pandèmia va ser quan em vaig unir a Kokoro. En aquest programa també treballo molt amb el simulador, que m’ajuda a preparar molt millor cada cursa, i també podem practicar diferents tècniques. Vam estar sense tocar el kart uns sis mesos, la qual cosa va fer que perdéssim molt domini del kart.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

MM: No crec, ja que en el karting sempre competim els mateixos pilots. És més complicat quan avances de X30 a OK, que és un motor que no té embragatge. A més, estàs amb equips de fàbrica i amb una altra mena de pilots, però és fàcil adaptar-se.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

MM: Diria que no, perquè si ho fas et poses molta pressió a sobre i et poses nerviós. Jo no penso en això. Abans em menjava el cap una mica, però ara vaig fluint sense pensar.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

MM: Tinc molts amics en el karting, però això és fora de la pista. Quan estàs competint, és un altre món. Quan estàs dins del kart canvia l’actitud, però mai he tingut problemes amb això.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

MM: Els vull guanyar a tots. Quan dono el millor de mi, però no és suficient, em fa una mica de ràbia. Sempre soc aquí per a intentar guanyar-los.

P: TENS UNA RELACIÓ PROPERA AMB EL TEU EQUIP?

MM: Porto tota la meva vida amb el meu equip de karting, Marlon Kart, un total d’11 anys. Sempre han estat com una família per a mi, sempre m’han donat suport. És una relació molt pròxima.

P: COM ÉS HAVER COMPETIT TANTS ANYS EN KARTING?

MM: Arriba un punt que t’avorreixes una mica en referència al tema dels automàtics. Si competeixes tants anys en una mateixa disciplina pots arribar a atabalar-te una mica. En canvi, si avances cap a KZ, que és el que he fet jo, és un altre món. És el més divertit que hi ha en karting.

P: COM DE DIFÍCIL ÉS COMPETIR EN LA LIGIER EUROPEAN SERIES?

MM: És molt interessant. Em veig bé en el campionat, l’objectiu principal és guanyar-lo. Crec que podem fer-ho molt bé, encara que tots són pilots molt ràpids.

P: QUÈ VAS SENTIR AL COMPETIR EN LA FÓRMULA 4 ESPANYOLA?

MM: Vaig guanyar una beca per a Fórmula 4 gràcies a Fórmula Campeones. Estic molt content, soc molt feliç. Ha estat un any increïble, on he après moltes coses. També ha estat difícil, ja que el nostre equip és més petit, no tenim tants pilots com Campos Racing per exemple. Va ser un any positiu, encara que no estiguéssim on volíem.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

MM: M’he vist molt bé en els tests de pretemporada, i ja estic preparat per a la primera cursa a Barcelona. No serà fàcil, veurem el nostre rendiment real durant el divendres.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

MM: Estic en un centre de tecnificació d’automobilisme on estem vuit pilots de tota Espanya. Entrenem dues hores al matí, després tenim classe i a la tarda fem dues hores dins del kart, encara que també tenim gimnàs per a poder preparar-nos bé.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

MM: Va ser difícil, ja que no teníem la mateixa telemetria que els altres. No obstant això, estic content, ja que he pogut millorar la meva capacitat mental. Si alguna cosa no acaba de funcionar em puc adaptar molt bé, i si alguna cosa no va bé ho puc arreglar.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

MM: Estant en la Ligier European Sèries, el meu objectiu és arribar al WEC. Em veig molt bé per als següents anys, on puc arribar a estar en un món molt competitiu. Des de petit sempre he volgut competir en les 24 Hores de Le Mans, les 24 Hores de Daytona…