Adrià Cunill, pilot de motocròs i enduro, s’està recuperant després d’unes temporades una mica complicades

Adrià Cunill ens ha explicat com està sent la seva experiència amb el seu equip, l’Autoescola Granollers, i què va suposar la passada edició de les 24 Hores de la Vall del Tenes tant per a ell com per a l’equip.

Tot i que l’inici de temporada no ha estat del tot el desitjat, el qualifica millor que les dues anteriors temporades, on va patir lesions durant les primeres curses de l’any.

PREGUNTA: QUI ÉS ADRIÀ CUNILL?

Adrià Cunill: Soc un pilot de motocròs i enduro que actualment està participant en el Campionat de Catalunya de Resistència en Ciclomotors amb l’Autoescola Granollers. A més també competeixo en el Campionat de Catalunya de Resistència de Moto Terra amb una moto Gas Gas 125cc. Des de ben petit he estat unit al món de les motos, en part gràcies a la meva família. Amb la moto vaig començar quan tenia set anys. Un dia estava a casa dels meus tiets i sempre veia que tenien una moto petita. Sempre insistia a intentar arrancar-la, i aquell dia ho vam intentar i es va posar en marxa.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

AC: Vaig començar a competir amb 11 anys, fent curses separades. En una d’aquestes curses vaig quedar tercer, i per a mi va ser increïble. Després ja vaig anar al Campionat de Catalunya d’Endurets i ja vaig començar a competir més seriosament.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

AC: Ens va afectar molt als esportistes. En el meu cas, estar tant temps sense agafar la moto va ser molt dur. La pandèmia ens va tallar el ritme completament, i quan vaig tornar a conduir la moto no em sentia del tot còmode. A mi em va afectar molt, ja que havia de competir a les 24 Hores de la Vall del Tenes l’any 2021, però vaig donar positiu en Covid-19 i no vaig poder córrer.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

AC: Sí, sobretot pel calendari. Hi ha hagut cops que he competit en dos campionats alhora i han coincidit les curses. L’únic que pots fer és escollir una de les dues.

P: T’HO POTS COMPAGINAR BÉ AMB ELS ESTUDIS?

AC: És una bona pregunta, ja que en aquests moments estic a segon de Batxillerat. Fins ara no havia estat un problema, però les setmanes on tinc molts exàmens prioritzo l’estudi. Com és molt complicat guanyar-se la vida amb la moto, prefereixo estudiar.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

AC: Quan era més petit sí. En aquests moments, com estic acostumat, ja no em passa. T’has de mentalitzar una mica.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

AC: En el Campionat de Catalunya de Resistència en Ciclomotors considero que és molt bona, ja que com sempre coincidim i a més correm en parelles, doncs tenim molta relació. Som una petita família.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

AC: Cada cursa és diferent. És difícil trobar-se a pista amb el mateix pilot en curses diferents.

P: QUÈ SIGNIFICA PER A TU COMPETIR AMB L’AUTOESCOLA GRANOLLERS?

AC: Estic molt content, vaig accedir-hi l’any passat. Per a mi és un somni, ja que, a més, com és un esport molt costós, no em puc permetre córrer tot el que voldria. Des de petit, quan veia les 24 Hores, sempre pensava que m’agradaria córrer amb ells. És un somni fet realitat. El meu objectiu actualment és demostrar que em mereixo estar aquí.

P: COM ÉS LA PREPARACIÓ DE CURSES COM LES 24 HORES DE LA VALL DEL TENES?

AC: És la cursa més important de l’any, des de l’estiu ja hi comencem a treballar. Al juny els equips ja estan tancats. Amb l’equip quedem amb bastanta regularitat per veure com va la moto i d’aquesta manera poder desenvolupar-la. A nivell d’entrenaments quedem a diferents circuits i cadascú entrena amb la seva moto. D’aquesta manera cadascú pot donar un extra de rendiment, algo completament necessari el dia de la cursa.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

AC: Per sort, aquest inici de temporada no m’he fet mal ni m’he trencat res. Portava dos anys amb un inici de temporada complicat, ja que l’any 2021 em vaig fer mal al canell i a la cama, i l’any passat em vaig trencar la clavícula. Al Campionat de Catalunya de Ciclomotors no hem puntuat en cap de les dues curses que hem disputat degut a averies mecàniques. En canvi, en l’altre modalitat, les sensacions que he tingut fins ara han estat bastant bones.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

AC: El 2022 va ser millor que el 2021 en termes generals. La valoro positivament, principalment perquè a les 24 Hores de la Vall del Tenes vam quedar primers a la categoria Vall del Tenes i sisens a la classificació general. A més, parlant dels campionats, faig una valoració positiva en quan a aprenentatge i rendiment.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

AC: El futur es va escrivint dia a dia. El meu objectiu per a aquest any és repetir l’experiència de l’any passat i millorar-la. Parlant del meu futur, com ja he dit, els estudis són importants per a mi i com aniré a l’universitat no puc saber com anirà tot. Intentaré seguir competint i oferir el màxim de mi mateix. Finalment, un altre objectiu que tinc és intentar entrenar més.