Site icon FormulaRapida.net

Emoció i diversió durant les 6 Hores de Barcelona-Espíritu de Montjuïc

La jornada de dissabte ha tingut més de deu hores d’activitat sobre l’asfalt, a la mateixa vegada que un pàdoc ple de propostes per a oferir el pla perfecte als assistents en el Circuit

El Circuit de Barcelona-Catalunya va iniciar ahir un viatge pel temps una mica diferent de l’habitual. De la mà de les 6 Hores de Barcelona-Espíritu de Montjuïc, el passat, present i futur de l’automobilisme va delectar als aficionats amb una primera jornada que va reunir tots els ingredients per a ser un èxit rotund.

Amb un dia frenètic sobre l’asfalt, i prova d’això van ser les més de 10 hores de rodatge pel traçat mundialista; els assistents també van poder gaudir d’un pàdoc completament transformat per a l’ocasió, amb múltiples zones d’interès i amb activitats per a totes les edats i gustos. Amb el bon ambient com a denominador comú, tots els certàmens presents es van posar a prova, encara que ho van fer seguint pautes diferents.

Pole per a Laberty i Mathieu a les 6 Hores de Barcelona

El certamen francès V de V és el triat per a dur a terme les 6 Hores de Barcelona. Amb muntures de competició anteriors als anys 90, els participants van rodar amb l’objectiu de compondre la graella de sortida de diumenge. De fet, va ser l’únic campionat que ahir no va celebrar cap prova puntuable.

El resultat d’aquesta tanda d’assaigs qualificatius va ser la pole position de la parella formada per Christophe Laberty i Sébastien Mathieu, pilotant un TVR Tuscan Challenge de 1989. Tractant-se d’una de les unitats més modernes, el duet francès va marcar un millor registre de 2:03.336. En la segona posició, Dimitri Bouic, Gilles Boyer i Boris Bouic, tots ells als comandaments d’un Porsche 944 Turbo Cup de 1987 i amb un temps de 2:04.229.

La segona línia de la graella ha estat composta pel Lola T429 (1978) i el Lola T598 (1985), amb la tercera i la quarta plaça respectivament. El primer pilotat per Eric Baumard i Olivier Huez i el segon per Valerio Leone, Davide Leone i Marco Coppini. També es van deixar veure models com un Jaguar Type E, un BMW 325i, un Ford GT 40 o un Chevron B16, entre altres.

Molta igualtat a l’F1 Academy

El certamen femení promogut per l’F1 va dur a terme ahir dues proves al Circuit. En la primera, Emely de Heus (MP Motorsport) es va emportar l’or després del sobtat abandonament de Lena Bühler (ART Grand Prix), la qual havia liderat pràcticament tota la prova. Hamda Al Qubaisi (MP Motorsport), que també havia estat en posicions de podi, tampoc veia la bandera de quadres. La segona classificada del campionat donava així un cert marge a la líder, Marta García, que en aquest primer assalt va ser tercera. Entre de Heus i García va trobar el seu lloc Abbi Pullingg (Rodin Carlin).

En la segona cursa, amb les primeres posicions invertides en la graella de sortida, l’altra espanyola Nerea Martí encapçalava la formació en la recta principal. Encara que es veia superada per Amna Al Qubaisi (MP Motorsport) en els primers compassos, Martí es mantenia en la segona plaça. A dues voltes per al final, Marta García, la seva immediata perseguidora en la prova, aconseguia avançar-la per a fer-se amb la plata; mentre que Martí perdia algunes posicions més. Al final, Abbi Pulling va pujar al podi, amb una Nerea Martí en la sisena plaça.

Victoria de Tramnitz a la Formula Regional European Championship by Alpine

Tim Tramnitz va liderar ahir entre el caos de la Formula Regional European Championship by Alpine. Diverses sortides de pista d’alguns participants van fer que la cursa programada a 30 minuts estigués marcada per la presència del cotxe de seguretat. En la sortida, el pilot del R-ACE GP ja prenia la directa, avançant al poleman Andrea Antonelli (Prema Racing), que es quedava en la segona posició.

Amb la sortida del cotxe de seguretat i la posterior bandera vermella per a retirar de la pista de manera segura els monoplaces, Tramnitz tornava a sortir pel pit lane després del Safety Car, liderant una llarga fila de monoplaces amb 20 minuts per davant. Tant ell com Antonelli van saber mantenir les seves posicions, i van tenir a Kas Haverkort (Van Amersfoort Racing) com a company de celebració al podi, concretament al tercer esglaó.

El pilot de casa Lorenzo Fluxá (Prema Racing) es va quedar just a les portes del podi, amb una cursa molt regular per part seva. Avui, tant ell com els seus rivals han fet front a una segona prova en el Circuit de Barcelona-Catalunya.

Vela i Aparicio es reparteixen les victòries de la Copa Racer

Amb un format bastant diferent al de la resta de campionats presents, la Copa Racer va desenvolupar dues curses de 20 minuts, una per a cada pilot. D’aquesta manera, els pilots que comparteixen cotxe van disputar un tercer assalt de 45 minuts per relleus. En la primera prova Álvaro Vela (Overcar) va ser el vencedor absolut, amb un Maximiliano Restrepo en la segona posició i Oscar Aparicio en la tercera, tots dos del PRM Racing. Miguel Ángel Muñoz (PRM Racing), convidat estrella de la copa monomarca, va acabar dècim. En la segona cursa, el seu company Félix Aparicio es va adjudicar la victòria, amb Villadary (Overcar) segon i Barambio tercer.

El programa del diumenge

Avui a les 9h s’ha tornat a posar el semàfor en verd amb la tercera cursa de la Copa Racer, seguida de la Formula Regional European Championship by Alpine a les 10.13 h i de la F1 Academy a les 11.05 h. Les 6 Hores de Barcelona han près el relleu a les 12 h, per a veure la bandera de quadres a les 18 h.