Daniel Ricciardo i Sebastian Vettel, qui havien qualificat en la cinquena i sisena posició respectivament, hauran de sortir des de les dues últimes posicions de la graella al haver estat exclosos pels comissaris de la sessió de qualificació.


L’última cursa de la temporada – i última per Sebastian Vettel al que ha estat casa seva els últims quinze anys – i ja començarà amb mal peu a can RedBull. Els dos cotxes de l’escuderia de begudes energètiques hauran de començar des de les dues últimes posicions de la graella de sortida la cursa del Gran Premi d’Abu Dhabi.

L’alarma saltava quan la FIA anunciava que els comissaris estaven investigant els monoplaces de Ricciardo i Vettel per una possible vulneració del reglament, i posteriorment han anunciat que ambdós cotxes queden exclosos de la sessió de qualificació. Al aplicar la càrrega de control reglamentària sobre l’aleró davanter dels RedBull, aquest flexava més del permès. Els comissaris han aplicat la normativa i hauran de sortir des de les últimes posicions de graella.

Cal tenir en compte, també, que al ser l’últim Gran Premi de l’any, nou reglament en mà, la cursa puntua el doble de punts del que és normal; aquesta penalització tindrà molta repercussió a l’equip de Milton Keynes.