Tio Ellinas ha marcat una estratosférica volta que li ha donat la pole position per a la segona cursa de la Fórmula Renault 3.5 a Le Mans. El pilot de Strakka li ha tret cuatre décimes a Matthieu Vaxivière i a Tom Dillmann. 


La qualificació començava amb bandera vermella als pocs segons. André Negrao rebentava el motor del seu Draco International i deixava tot el circuit ple d’oli. Això feia que els ‘marshalls’ netegèssin la pista durant una bona estona fins que a les 09:25h s’obria un altre cop el Pit Lane. El brasiler sortirá últim ja que no ha pogut reincorporsar-se a la pista.

Tots els pilots saltaven a pista amb un Ellinas que es posava primer només començar. No obstant, el lideratge de la classificació aniria ballant fins que a falta de quinze minuts pel final Tom Dillmann es posès en primera posició seguit de Vaxivière i un pletòric Orudzhev. Els Fortec Motorsport i el propi Dillmann patien molt al inici de la sessió amb els límits de la pista, el que ha fet que Rowland no obtinguès una molt bona posició fins aleshores.

A falta de quinze minuts tots els pilots començaven a entrar de nou al box encapçalats per Malja i tancant aquesta finestra el propi Dillmann. Com a curiositat, Dean Stoneman s’equivocava de box al tornar i es posava al d’Strakka per equivocació. Després d’uns minuts per canviar els neumátics, els pilots començaven a sortir a falta de nou minuts pel final.

La lluita començava amb un Orudzhev molt fort que marcava varies voltes rápides seguides. Vaxivière es mantenia allà mentre que Rowland seguia patint molt a la pista francesa. Començava el ball de posiciones en els últims minuts, pero a falta d’un minut per al final Tio Ellinas marcava un registre estratosféric que el catapultava fins la pole provisional, treient-li aquest honor al francés de Lotus.

Ellinas millorava el seu propi registre, però semblava que ningú s’hi podia ni apropar. Roy Nissany marcava el millor primer sector amb la bandera de quadres però errava en el segon sector. Així doncs, res podia evitar la pole de Ellinas, que sortirà des de la posició preferent a la segona cursa. Vaxivière l’aocompanyarà en primera fila seguits de Dillmann i Panis darrere.

El Top 10 l’han completat Orudzhev, els Dams d’Stoneman i De Vries, Jaafar, Latifi i Celis Jr. La gran noticia del dia ha estat també el 14è lloc de Oliver Rowland, que necessita un punt per ser campió avui. El britànic ha patit molt amb els límits de la pista i no ha pogut obtenir un millor resultat, quedant a més d’un segon del lideratge. A les 13:30h es disputarà la segona cursa de la 3.5 a Le Mans.