Les 24 hores de resistència de la Vall del Tenes, celebrades a Lliça d’Amunt aquest cap de setmana, van tancat ahir diumenge a les 7 de la tarda, amb la victòria de l’equip de l’Ametlla del Vallés, Granja L’Ametlla Yasuni que ha fet una gran cursa avançant al seu gran rival amb un espectacular pilotatge. Aquest rival era l’equip Team Honda Vico-Auto que ha quedat segon. Completant el podi, hi havien els de CM competició que han aguantat molt bé, una cursa de les més dures de Catalunya. Amb tots els aspectes, aquestes XXXIV hores de resistència en motocicletes, han sigut tot un èxit.

Tot va començar divendres quan els equips és van instal·lar i els pilots, ja van fer els primers entrenaments lliures, per familiaritzar-se amb el circuit que enguany no ha rebut grans canvis respecte l’any passat.

Dissabte, la cosa va canviar i Javi Garcia Vico, va aconseguir la pole i el rècord del circuit fent el temps de: 2:34.313. El segon temps era per Tallers Pelayo i el tercer millor va ser A41 Racing Team.

Ja a la tarda, la cursa arrencava, amb una mala sortida de Vico, en que era avançat per els segons. Amb tercera posició si mantenia A41 Racing Team.

Encara no passava una volta, i Vico avançava el seu potencial rival i és col·locava primer.

Vico ja treia 3 voltes al segon classificat i ja doblava a molts motoristes quan ja havien passat 3 hores des de l’inici, i no afluixava.

Arribava la nit i els d’Honda abaixaven el ritme fent que els de darrere anessin recuperant distancies.

Durant la foscor no a canviat res important i tot s’ha mantingut igual excepte les distancies entre pilots.

Sortia el sol, i tots els riders ja estaven cansats, especialment els del Vico Team, que al haver d’aguantar els atacs dels rivals, començaven a cometre errors, queien i els segons classificats fins al moment, avançaven posant-se amb primera posició. L’equip Granja L’ametlla Yasuni, dominava la cursa. Els Pelayo eren tercers després d’haver tingut problemes mecànics.

Els d’Honda per més d’intentar aconseguir liderar la cursa, no ho aconseguien. L’equip Pelayo, trencava el motor de la moto i deia adeu a la cursa.

Anaven passant les hores i al final l’equip de l’ametlla, és coronava el gran premi Terranova CNC, amb 492 voltes i pràcticament 900 km, el rècord des de que van començar ara fa 34 anys. L’equip professional Team Honda Vico, quedava segon al notar el cansament d’unes 24 hores i al haver completat també una gran cursa. A l’últim graó del podi hi ha acabat l’equip CM competició a poques voltes dels primers, aguantant i tenint cura de la moto.

Tot s’ha fet molt bé, i aquest any és pot dir que les 24 hores han sigut úniques en quant l’aspecte d’organització i participació.