El bicampió del DTM deixa la disciplina per centrar-se de manera absoluta en el Mundial de Rallycross.


El pilot suec de 39 anys Mattias Ekström ha pres el que ell mateix considera “la decisió més difícil de la seva vida professional”. Deixarà a partir d’aquesta mateixa campanya el campionat de turismes alemany, el DTM. Amb aquesta decisió, el pilot suec tanca una etapa de 17 temporades a la categoria en les quals ha aconseguit 2 campionats. Va debutar al DTM el 2001 amb l’equip ABT Sportsline Júnior amb qui ja va demostrar les seves habilitats al volant obtenint els seus primers podis. L’any 2002 va guanyar les seves primeres curses i va ser finalment el 2004 quan va aconseguir el seu primer campionat, repetint en 2007.

El seu palmarès podria ser encara més gran ja que Ekström també compta amb quatre subcampionats. Així doncs, considerat com una de les llegendes de la competició alemanya, Mattias el deixa per centrar-se en el Mundial de Rallycross, on corre amb l’equip que ell mateix ha creat, el EKS RX, afiliat amb la marca Audi. La marca dels quatre cercles l’ha acompanyat en tota la seva carrera esportiva al DTM. Precisament amb l’Audi S1 ​​es va proclamar campió del Mundial de Rallycross la temporada 2016.

Audi Sport no ha perdut temps en buscar-li un substitut i han posat la seva confiança en Robin Frijns, pilot de la marca a GT. El pilot holandès, que ve de guanyar les Blancpain GT Series el 2015 i la Sprint Cup al costat de Stuart Leonard el 2017, compartirà equip amb René Rast, Nico Müller, Jamie Green, Loïc Duval i Mike Rockenfeller.

Des de la pròpia marca tenen plena confiança en el que pot demostrar el pilot holandès: “Frijns és un pilot que ha guanyat en totes les competicions on ha estat. Les expectatives són molt altes. Crec que té un llarg futur al DTM”.

Així doncs, acaba l’era Ekström i comença una nova etapa per Audi al DTM, amb els serveis d’un altre pilot amb molt de talent, Robin Frijns.