Després d’una cursa estranya, en què alguns han patit amb els pneumàtics al principi i han rendit bé al final, o al revés; Andrea Dovizioso ha estat el més constant i ràpid per fer-se amb la seva segona victòria consecutiva i acostar molt al liderat del campionat.

Hi va haver molt moviment des de la sortida. Dani Pedrosa es va mantenir al capdavant, i Jorge Lorenzo en segona plaça. Però al mallorquí se li va aixecar molt la moto i va estar a punt de tenir un toc. Qui si es va tocar en la sortida va ser Danilo Petrucci, amb Marc Márquez, però afortunadament no va arribar a haver-hi accident. Per darrere, Maverick Viñales va caure fins a la 17a posició.

Abans de finalitzar la primera volta, Lorenzo es va posar al capdavant. Pedrosa havia perdut el liderat i no trigaria a perdre també la segona posició davant el seu company. Després d’ells, Andrea Dovizioso i Jonas Folger es van posar quart i cinquè repsectivament, i Aleix Espargaró, que havia arribat a ser quart, anava perdent places.

En el sisè gir, Márquez ja havia arribat a la posició de Lorenzo i li va avançar al revolt 10. El mallorquí va haver d’obrir la traçada i Pedrosa va aprofitar per passar també. Quatre revolts després Dovizioso li va prendre la tercera plaça. A la volta següent li van passar Folger i Petrucci. Havia perdut cinc posicions en una volta.

Els tres primers ara estaven lluitant en grup, ningú semblava ser superior, i Folger intentava unir-se a la batalla. Per darrere, Aleix Espargaró va trencar el motor i es va retirar. Petrucci rodava cinquè en terra de ningú, mentre Lorenzo, Álvaro Bautista, Valentino Rossi i Johann Zarco formaven el següent grup. En la volta 13, Jack Miller va caure.

En la volta 17, Pedrosa va perdre el liderat després de moltes voltes amunt davant Dovizioso. Folger s’havia quedat definitivament enrere i Rossi es va quedar vuitè, fora del grup en què estava, on Zarco, Bautista i Lorenzo lluitaven al límit per la sisena. Dos girs més tard, Márquez va avançar a Pedrosa i es va posar segon. Després d’ells, Petrucci havia arribat a Folger i el va superar per posar-se quart

En la volta 22, Lorenzo s’havia posat sisè i es va acostar a la baralla per la quarta. Dues corbes va ser el que va necessitar per avançar Folger i Petrucci i posar-se quart. Aquests dos pilots també van ser atrapats per Zarco, i l’italià del Pramac va caure al revolt 5. En l’última volta, el francès va avançar al seu company per la cinquena plaça.

Per davant, Dovizioso es va marcar un final de carrera increïble, es va allunyar de les Honda i es va portar el seu segon triomf consecutiu. Márquez ha estat segon i aconsegueix una bona quantitat de punts per seguir en la lluita pel títol. Pedrosa completa el podi i suma un bon resultat tot i no haver pogut mostrar-se tan fort com la resta del cap de setmana.

Amb aquests resultats, Viñales (10è avui) segueix líder, amb 111 punts, però Dovizioso només està set per darrere i ja és un contendent a tenir en compte. El segueixen Márquez amb 88, Pedrosa amb 84 i Rossi amb 83. El mundial de MotoGP seguirà aquí a dues setmanes a Assen.