El primer Mundial femení de motociclisme, el World WCR que compta amb sis curses, ha començat aquest cap de setmana al Misano World Circuit Marco Simoncelli, on María Herrera ha liderat durant tot el cap de setmana.

La competició femenina s’emmarca en la Ronda de Misano de WorldSBK, alternant-se amb les categories de les derivades de sèrie.

Les pilots espanyoles han fet història ja des del primer moment, component la primera fila de la primera graella del WCR que s’ha decidit per tot mil·lèsimes, on María Herrera s’ha fet amb la pole gràcies a un temps d’1.49.390. Herrera ha estat acompanyada per Sara Sánchez en la segona posició; i Ana Carrasco des de la tercera plaça. Precisament, les tres van encapçalar la primera sessió d’entrenaments del divendres, encara que en diferent ordre: Sara Sánchez va ser la més ràpida, seguida per Herrera i Carrasco.

UN GREU ACCIDENT ATURA LA PRIMERA CARRERA DEL MUNDIAL FEMENÍ

La primera carrera de la història del Campionat del Món Femení va arrencar a les 11.50 hores del matí en l’esdeveniment que el WSBK  celebrava aquest cap de setmana a Misano.

L’esperada primera carrera del WorldWCR no va transcórrer segons el que es preveia, ja que una forta caiguda de la noruega Mia Rusthen va provocar la bandera vermella en la corba 16 quan encara restaven set voltes.

Després del pas pel centre mèdic, van portar a la pilot a l’hospital on se li va diagnosticar un fort traumatisme, i encara que no es tem per la seva vida malgrat la gravetat, es troba en coma després de l’operació a la qual li van sotmetre. La família va donar a conèixer la nova actualització en un comunicat en les xarxes socials durant el diumenge: “Mia [Rusthen] es troba actualment en coma. Ha estat operada per a reduir la pressió al cap i detenir l’hemorràgia. Els metges són molt positius i estan contents amb els resultats. La pressió cerebral s’ha estabilitzat i les seves constants vitals són estables. Agraïm tots els pensaments i l’afecte que ens han enviat”.

Jessica Howden també va sofrir una caiguda en la primera represa, la qual cosa va provocar una altra bandera vermella. A causa d’això, els organitzadors van decidir retallar encara més la carrera que es va saldar amb el triplet espanyol format per María Herrera, Ana Carrasco i Sara Sánchez.

MARÍA HERRERA TORNA A GUANYAR EN EL MUNDIAL FEMENÍ, AMB UN ALTRE TRIPLET ESPANYOL

La segona carrera del Mundial Femení de Motociclisme a Misano d’aquest diumenge va ser molt més tranquil·la que la prova del dissabte.

Les pilots van lluitar intensament al capdavant de carrera, i va tornar a imposar-se María Herrera, com ja havia fet en la Race 1, emportant-se el màxim de punts possibles. Ana Carrasco va començar la carrera de dotze voltes des de la pole. Sara Sánchez i Roberta Ponziani van completar la primera fila de la graella, mentre que la guanyadora de la carrera inaugural, María Herrera, començava des de la segona. Carrasco va acabar al capdavant en la primera volta. I en la segona volta, María Herrera ja es va posar al capdavant, per a posteriorment allunyar-se fàcilment gràcies a que va fer el gir més ràpid de la prova. Però la murciana no va desistir de la seva obstinació i va tornar a lluitar amb la #6. Al final de la tercera volta, Carrasco va tornar a liderar, en un grup de cap format per quatre pilots: Carrasco, Herrera, Sánchez i Neila. Herrera i Carrasco es van alternar diverses vegades al capdavant. La batalla va ser aferrissada, especialment en l’equador de la màniga.

En l’última volta, Sara Sánchez i María Herrera van passar a batre’s en duel per la victòria, ja que les altres dues espanyoles no van poder seguir el seu ritme. Així, María Herrera es va assegurar la victòria amb una maniobra decisiva en l’última corba. Sara Sánchez va travessar la línia de meta a 85 mil·lèsimes.

Ana Carrasco va completar el podi, però ja a 1.3 segons de la guanyadora. Beatriz Neila es va quedar fora dels tres primers llocs. El Top 10 va quedar complet amb Ponziani, Carreño, Ongaro, Yochay, Ruiz i Michel.

podi format per Maria Herrera, Laia Sánchez i Ana Carrasco a la segona cursa del WorldWCR. Copyright: WORLDSBK

Recorda que el Mundial Femení tornarà en Donington Park, en una de les pròximes rondes del Campionat del Món de Superbikes del 12 al 14 de juliol.