Dilano Van T’Hoff (Forza Racing) s’ha convertit en el guanyador de la final d’OKJ de la 2a ronda del Campionat d’Europa CIK-FIA al circuit anglès de PFI després que el guanyador en pista, el pilot francès de VDK Racing, Victor Bernier, hagi rebut una penalització que l’ha relegat fins la segona posició. El podi l’ha completat el pilot de Perolin Gabriele Mini després de treure’s de sobre dos pilots a l’última volta.

La sortida seguia el guió. Van T’Hoff conservava la pole i Kirill Smal es col·locava segon després de sortir el tercer. Bortoleto es col·locava tercer. A les primeres corbes diferents pilots se sortien formant fent que els karts s’amunteguessin. Entre ells es trobaven els dos pilots de DPK classificats per la final, Dani Briz -que sortia 16è- i José Antonio Gómez -que sortia 29è-. Josep Maria Martí era, per tant, l’únic pilot espanyol en pista, rodant 20è.

A la segona volta arribaven al grup de davant Victor Bernier y Gabriele Mini, que es col·locaven quart i cinquè respectivament.

Una volta després, Van T’Hoff queia fins la quarta posició, cedint el lideratge a un Kirill Smal que començava a tirar per escapar-se del grup. El brasiler de CRG el seguia de prop. Però poc li duraria aquella posició a Bortoleto, ja que Bernier li prenia a la quarta volta. Per la seva part, Martí pujava fins la 18a posició.

A la sisena volta, Bernier agafava el lideratge després de superar Smal. Van T’Hoff es col·locava tercer, amb Mini enganxat als talons. Bortoleto queia fins la cinquena posició amb un ritme clarament decreixent. Dues voltes després, el pilot holandès de Ricky Flynn Thomas Ten Brinke se sumava a la festa superant també al brasiler.

Passat l’equador de la cursa, Bernier, Smal i Van T’Hoff, els tres primers, s’escapaven de la resta. Només Mini, que rodava quart, els seguia el ritma. De sobte, al final de la desena volta, Smal desapareixia del grup del davant i queia fins la 12a posició. Dues posicions enrere es trobava Martí.

A cinc voltes del final, Brinke arribava fins la posició de Mini i el superava en una maniobra límit que obligava l’italià de Parolin a pujar pel piano exterior, fet que el feia perdre una altra posició amb el pilot de Formula K.

Una volta després, Lloyd superava Brinke i es col·locava tercer. Però a la següent, el pilot de Ricky Flynn li tornava al de Formula K, qui havia de tapar per aturar les envestides d’un Mini que veia com se li escapaven totes les opcions de guanyar rodant darrere aquests dos pilots.

Finalment, Victor Bernier creuava la línia de meta en primera posició amb una distància d’un segon i mig respecte Dilano Van T’Hoff. Gabriele Mini completava el podi després d’avançar a la última volta de cop tant a Alex Lloyd com a Thomas Ten Brinke, que entraven quart i cinquè respectivament. El líder fins el moment del campionat, Paul Aron, aconseguia una discreta 11a posició, però amb la volta ràpida de la cursa. Josep Maria Martí, després de rodar gairebé tota la cursa en 14a posició, ha hagut de retirar-se a dues voltes pel final.

Amb la tercera posició a la butxaca, Gabriele Mini es col·loca líder del campionat. La següent prova serà el 15, 16 i 17 de juny a Ampfing (Alemanya).