Louis Deletraz agafa avantatge per a la gran final de la Formula V8 3.5. El pilot suís ha obtingut la pole per a la segona cursa a Barcelona, ??mentre que el seu principal rival per al títol, Tom Dillmann, no ha passat de la setena posició. El Top 3 l’han tancat Matevos Isaakyan i Jack Aitken.


Segona classificació del cap de setmana de la Fórmula V8 3.5 a Montmeló, on avui el traçat català s’ha llevat amb l’asfalt humit després de les pluges de la passada nit. Això ha fet que equips i pilots tinguessin dubtes a l’hora de saltar a la pista des d’un bon començament, el que ha originat que alguns pilots saltessin a la pista amb pneumàtics d’aigua i altres amb el de sec.

Finalment, l’opció ha triar ha estat el compost sec, cosa que ha enxampat desprevingut a l’equip AVF que ha hagut de cridar als seus pilots per canviar pneumàtics. En aquest mateix instant, mentre Tom Dillmann, -un dels candidats al títol-, arrencava per saltar a la pista després de l’error estratègic, es neutralitzava la sessió amb la primera i única bandera vermella de la sessió. Thomas Randle (Comtec Racing) es sortia de pista al revolt 3 i havia d’abandonar el seu monoplaça.

Un cop es donava llum verda al reinici de la sessió, tots els pilots saltaven a pista amb rodes seques, de manera que els temps començaven a caure en picat. Jack Aitken ha estat el que millor s’ha adaptat al principi de la sessió, liderant la taula de temps per davant de Matthieu Vaxivière i Egor Orudzhev. A falta de quinze minuts pel final, Yu Kanamaru ha provocat la bandera groga al sortir-se de pista també, acabant en última posició per a la cursa d’aquesta tarda.

El 1:34.391 d’Aitken era la referència un cop tots els pilots entraven a boxes per canviar pneumàtics. En les últimes voltes els pilots de la part alta no havien millorat molt els seus cronos, estabilitzant les posicions. Els aspirants al títol semblaven no estar del tot còmodes sobre el traçat català, amb Louis Deletraz en quart lloc i Tom Dillmann en el sisè.

A falta de sis minuts per a la conclusió de la classificació, tots saltaven a pista amb pneumàtics nous i així marcar les últimes temptatives per millorar els cronos. Matevos Isaakyan era el més ràpid en pista i marcava una última volta neta que el posava en pole provisional, ja amb bandera de quadres onejant en pista. Jack Aitken s’havia col·locat segon i Roy Nissany en la tercera plaça, fent un bon salt des de la part posterior de la taula de temps.

Faltaven els Fortec per completar l’última volta, primer Pietro Fittipaldi es col·locava quart, i just després, sense fer gaire soroll, es posava en primera posició i li arrabassava la pole a Isaakyan. D’aquesta manera, el suís sortirà des de la primera posició en l’última carrera de l’any, amb Isaakyan i Aitken a l’esquena. Roy Nissany ha estat quart, i finalment Fittipaldi en cinquè lloc.

René Binder acabava sisè i just darrere l’altre aspirant al títol, Tom Dillmann, que sortirà des de la setena posició per intentar evitar que Deletraz s’emporti el campionat. Les deu primeres posicions les ha completat Mathhieu Vaxivière, Aurélien Panis i Egor Orudzhev.

L’última cursa de l’any es disputarà a partir de les 15:45, hora local, on es decidirà el nou campió de la Fórmula V8 3.5 entre Louis Deletraz i Tom Dillmann.

Resultats:

 1. Louis Delétraz – Fortec Motorsports – (1:31.953)
 2. Matevos Isaakyan – SMP Racing – (+0.094 s)

 3. Jack Aitken – RP Motorsport – (+0.111 s)

 4. Roy Nissany – Lotus – (+0.182 s)

 5. Pietro Fittipaldi – Fortec Motorsports – (+0.199 s)

 6. René Binder – Lotus – (+0.297 s)

 7. Tom Dillmann – AVF – (+0.445 s)
 8. Matthieu Vaxivière – SMP Racing – (+0.608 s)

 9. Aurélien Panis – Arden Motorsport – (+0.721 s)

 10. Egor Orudzhev – Arden Motorsport – (+0.746 s)

 11. Beitske Visser – Teo Martin Motorsport – (+1.026 s)

 12. Alfonso Celis – AVF – (+1.365 s)

 13. Vitor Baptista – RP Motorsport – (+1.605 s)

 14. Giuseppe Cipriani – Durango Racing Team – (+5.804 s)

 15. Thomas Randle – Comtec Racing – No Time

 16. Yu Kanamaru – Teo Martin Motorsport – No Time