Nyck de Vries aconsegueix la seva primera victòria a la Formula Renault 3.5 Series, l’última de la història, que s’ha disputat a Jerez. L’han acompanyat al podi el campió i el subcampió, Oliver Rowland i Matthieu Vaxivière.

L’última cursa dels 11 anys d’història de les World Series s’han pogut disputar, per sort, sobre sec, encara que durant la cursa han caigut gotes d’aigua.

Nyck de Vries ha guanyat una cursa que passarà a la història com a l’última cursa de la Fórmula Renault 3.5 Series. El holandès ha fet una gran sortida on ha superat a Vaxivière, i després d’un error de Rowland, el jove pilot de McLaren ha marcat un ritme imbatible i ha liderat fins al final tot i un safety car provocat per Roy Nissany.

Segona posició per l’únic home que ha aconseguit acabar totes les curses i a sobre fer-ho als punts, és ni més ni menys que el campió Oliver Rowland, que no ha aprofitat la pole position i ha fet un error en la primera volta que l’ha fet baixar fins al quart lloc. L’estratègia ha jugat al seu favor, aturant-se una volta abans que Vaxivière i Orudzhev qui estaven lluitant pel segon lloc.

Aquest fet ha perjudicat evidentment, a Vaxivière qui ha perdut molt temps amb Orudzhev que punxaria la roda. Aquest fet feia baixar al rus fins al quinzè lloc, a falta de 10 voltes. Això el deixava fora de la lluita pel campionat de Rookies que finalment s’ha endut. Tot i això, el pilot d’Arden Motorsport ha demostrat el gran ritme que ja portava des de fa curses, remuntant fins al setè lloc.

Per davant d’ell han acabat els Strakka d’Ellinas i Malja, juntament amb Dillmann. També bona cursa per Sean Gelael que ha estat novè, per darrere de Jaafar i per davant de Latifi que ha perdut molt de temps en el pit stop.

S’acaben 11 anys de grans pilots, de grans lluites, de grans talents de grans accidents, però en definitiva d’una categoria independent a la FIA, i sòlida per ajudar als pilots a fer el salt a la Fórmula 1.