Site icon FormulaRapida.net

De Vries aconsegueix la seva tercera pole al Eurocup

19 DE VRIES Nyck (Ned) Formula Renault 2.0 Koiranen Gp action during the 2014 World Series by Renault, on from may 30th to June 1st 2014, at Spa Francorchamps, Belgium. Photo Gregory Lenormand / DPPI

Nyck de Vries ha demostrat no tenir rival a una sola volta al circuit de Spa-Francorchamps després d’aconseguir la segona pole position del cap de setmana, aconseguint-ne 3 de quatre possibles. Panis ha estat el més rapid en el Grup B i sortirà darrere del holandés juntament amb Olsen, el guanyador d’ahir.

Avui a diferencia d’ahir, el Grup B ha començat la classificació amb Alex Bosak (Prema Powerteam) com el primer en sortir a pista; aquest cop els pilot sortien més en calma i no tots de cop com ahir d’aquesta manera Albon(KTR) liderava la classificació a meitat de sessió amb Parry (Fortec Motorsports) segon, seguit de Tveter (Josef Kaufamann Racing) , Deletraz (AVF) i Jörg  (Josef Kaufmann Racing) amb només una volta ràpida completada.

Albon continuava liderant la classificació a falta de 5 minuts pel final encara però Panis (ART Junior Team) pujava al tercer lloc, seguit per Malja (Josef Kaufmann Racing) i Bonifacio (Prema Powerteam) que també milloraven els seus temps. Bonifacio aconseguia a falta de dos mints pujar al primer lloc seguit de Jörg, Albon i Parry.

O’Keeffe (ART Junior Team) sorprenia a tothom pujant al primer lloc però darrere seu, Panis i Bonifacio s’aprofitaven del seu rebuf i li treien el liderat a pocs segons pel final de la sessió i ja ningú més podia superar el seu temps deixant la pole provisional amb un 2:17.537. Els 5 primers classificats del grup eren: Panis, Bonifacio, O’Keeffe, Jörg i Albon. Leclerc (Fortec Motorsports) que havia finalitzat 12è en el grup té imposada una penalització de dos lloc per a la graella de sortida amb un accident ahir amb Korneev (JD Motorsport). La mateixa penalització aplicable a Malja que ha sigut onzè.

El Grup A començava la sessió amb Julio Moreno (Manor MP Motorsport) com el primer en sortir a pista, igual que en el grup anterior, els pilots no han sortit de cop tots alhora. Olsen (Prema Powerteam) era a meitat de sessió el més ràpid seguit per Gachet (Arta Engineering), Aitken (Fortec Motorsports), i Hubert (Tech 1 Racing) en uns temps llunyans al de Panis. Però qui si aconseguia apropar-se als temps de Panis en primer lloc era Levin Amweg (Art Junior Team) però De Vries (Koiranen GP) era qui aconseguia superar el temps del francès i ficar-se en lluita per la pole position directament a falta de 5 minuts pel final.

Amweg això si tornava al primer lloc ben aviat amb una pista que millorava contínuament, i així ho demostraven Orduzhev (Tech 1 Racing) i altre cop Nyck de Vries, el primer en baixar dels 2:17, un temps insuperable que li atorga la tercera pole position a la categoria aquest any, aconseguint-ne 3 de quatre possibles.

Top 10: De Vries, Panis, Olsen, Bonifacio, Orudzhev,  O’Keeffe, Amweg, Jörg, Pizzitola i Albon.