El pilot júnior de Red Bull, Dan Ticktum, farà el seu debut a la competició FIA Fórmula 2 aquest cap de setmana al circuit de Yas Marina, serà l’última prova de la temporada.

Fa menys d’una setmana que Ticktum es proclamava guanyador del Gran Premi de Macau per segon any consecutiu. Una victòria que li serveix per a maquillar la seva temporada i acabar amb un bon gust de boca. Temporada que pintava molt bé per al pilot britànic en la Fórmula 3 Europea, líder durant gran part del campionat fins que va arribar Mick Schumacher per prendre-li el títol després d’un gran final de temporada de l’alemany.

El jove pilot de 19 anys provarà la Fórmula 2 amb Arden Motorsport en la propera i última carrera a Abu Dhabi, substituint a Maximilian Günther que posa rumb a la Fórmula E amb l’equip Dragon Racing.

George Russell, recolzat per Mercedes, és el líder actual amb un avantatge de 37 punts sobre Albon, que és segon. Només queden 48 punts en joc, així que l’última prova serà la definitiva per a tots dos. Un cop acabi, Russell passarà a competir a la Fórmula 1 amb Williams el 2019.

La temporada que ve, Ticktum correrà a la Super Fórmula Japonesa tot i que és un dels candidats a ocupar el seient lliure de Fórmula 1 que hi ha disponible a Toro Rosso, amb Daniïl Kvyat com a company d’equip. Per a això, ha d’obtenir els 3 punts que li queden per aconseguir la superllicència (té 37 i necessita arribar als 40).

Així doncs, Alexander Albon sembla ser l’indicat per a ocupar aquest seient de Toro Rosso, però Albon, de 22 anys, té contracte amb Nissan a la Fórmula E i Red Bull estaria treballant per suprimir aquest contracte i que el pilot pugui donar el salt a la Fórmula 1.