Lorenzo Dalla Porta guanya a Sachsenring en una cursa en la qual els pilots del Leopard Racing han estat els més forts i s’han endut un gran doblet amb Ramírez segon. Aron Canet ha sigut tercer després d’una gran actuació.

La cursa va començar i Romano Fenati es va posar al capdavant des de la cinquena posició de sortida. Alonso López i Gabriel Rodrigo van caure al tercer revolt. Per darrere de Fenati es trobaven Marcos Ramírez, Kaito Toba, el poleman Ayumu Sasaki i Lorenzo Dalla Porta.

El primer grup format estava composat de vuit pilots, els pilots del Leopard van superar Fenati i Ramírez era el nou líder de la cursa. També formava part del grup Jakub Kornfeil, que es va posar segon. Per darrere dels vuit primers hi havia un petit grup de quatre pilots que van arribar a unir-se a la lluita per la victòria.

Tal com succeeix a la gran majoria de curses en grup a Moto3, el ritme era lent. Aquesta situació va propiciar que el grup continués engrandint-se fins que el formés pràcticament la totalitat la graella. No obstant això, la cursa no estava sent l’habitual espectacle d’avançaments i canvis de posició al capdavant.

La situació va canviar quan Ramírez va modificar el seu ritme i va tractar d’escapar-se, sent capaç d’obrir un marge de mig segon sobre Dalla Porta, colíder de la cursa. La situació va durar poques voltes, ja que el gadità va cometre una errada i el van atrapar de nou. John McPhee va prendre el liderat de la cursa al mateix temps que Albert Arenas i Toba queien.

El grup capdavanter era ara de set pilots: Ramírez, Dalla Porta, Fenati, Kornfeil, McPhee, Sasaki i Raúl Fernández. Tatsuki Suzuki i Aron Canet es van unir a aquesta lluita a falta de 5 voltes. El líder del mundial va remuntar de manera increïble en poques voltes i es va arribar a posar segon. El grup era de catorze pilots a dos girs del final.

A l’última volta, Darryn Binder i Dennis Foggia van caure. Canet es va posar líder però la dupla del Leopard el va superar a la baixada. Dalla Porta va guanya la cursa per davant de Ramírez en un doblet de l’equip comandat per Christian Lundberg. Canet ha sigut tercer en una gran remuntada, però perd el liderat del mundial. Completen el Top 10 Fenati, Fernández, McPhee, Ai Ogura, Suzuki, Sasaki i Kornfeil.

Amb aquests resultats, Dalla Porta pren el liderat del mundial amb 125 punts. Molt a prop, amb 123 punts es troba Canet, que tot i perdre la primera plaça minimitza danys en un cap de setmana complicat. Niccolò Antonelli (12è avui) és tercer amb 87 punts, seguit de Ramírez amb 78 i Tony Arbolino (15è avui) amb 76.

La propera carrera de la temporada serà el dia 4 d’agost al circuit de Brno, seu del Gran Premi de la República Txeca.