Nil Solans, qui va ser campió del món de Ral·li Júnior i del WRC3 a l’any 2017, va oferir a Galls Motor un curs de perfeccionament del pilotatge en ral·lis després d’arribar a un acord amb la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA). La jornada va estar destinada a pilots joves que han destacat aquesta temporada a les fórmules promocionals en els diferents campionats de Catalunya de l’especialitat.
Nil Solans, que compagina les tasques de pilot amb les de la formació, mestratge i perfeccionament en el pilotatge en el marc de la ‘Nil Solans Rallyes School’, es va centrar a donar eines als joves assistents a progressar més ràpidament dins de l’especialitat dels ral·lis.
El curs va començar la tarda del dijous, 19 de desembre, amb un apartat teòric que va tenir lloc a la seu del Clàssic Motor Club del Bages, al que va seguir el dia següent pel matí la part pràctica a un tram de tres quilòmetres del circuit de Galls Motor, a les proximitats de Pinós.
Nil Solans va fer un balanç positiu d’aquesta primera experiència, assenyalant que “ha estat molt productiu pels pilots que varen poder assistir. A l’apartat teòric es van treballar coses molt importants que fins ara no ho havien fet, com les notes, tema cabdal en el món dels ral·lis, la posta a punt, les traçades i també les eines que tenim a l’abast per preparar una cursa. Quant a la part pràctica, és una molt bona oportunitat pels pilots joves de veure un punt de vista des de l’experiència d’una persona que ja ha viscut tot això i els pot assessorar, tant per millorar el pilotatge com pel fet de transmetre valors que facin més fluida la progressió. Ha estat molt positiu i ara han de saber aprofitar tots aquests coneixements per començar la propera temporada amb més força, amb les idees més clares per poder ser pilots més ràpids i eficaços”.
L’objectiu de la FCA és acompanyar els esportistes que destaquen en els seus campionats per tal que millorin les seves capacitats i, com a resultat d’això, la seva competitivitat i progressió en l’automobilisme. Aquesta primera jornada ha de servir de test per configurar-ne altres al llarg de la temporada 2025 amb l’objectiu que se’n puguin beneficiar el màxim de pilots.