La federació francesa d’automobilisme ha anunciat avui que el Ral·li de França d’aquest any se celebrarà per les carreteres de Còrsega, efectuant el desitjat retorn a l’illa mediterrània. D’aquesta manera, l’itinerari es centrarà només a Còrsega, deixant enrere el d’aquests últims anys a la regió d’Alsàcia.


La FFSA, la federació francesa d’automobilisme, ha confirmat avui que la prova a l’illa mediterrània tornarà a ser seu de la prova gala del WRC en el pròxim mes d’octubre, de l’1 al 4.

La cursa corsa es va disputar per última vegada en el Campionat del Món de 2008, ja que després el Ral·li de França es va dirigir a la regió d’Alsàcia on s’han celebrat les últimes edicions des del 2010.

Tot i això, les autoritats locals alsacianes no han pogut mantenir el suport econòmic necessari per organitzar el ral·li amb seu a Estrasburg.

Les autoritats territorials corses han confirmat el seu suport financer perquè el WRC torni a l’illa i la prova d’asfalt es disputarà a les dates originalment assignades a la cursa d’Alsàcia.

La FFSA ha comentat que planeja renovar els vincles amb el passat que va forjar la reputació del Tour de Corse.

“L’itinerari consistirà en una successió de trams cronometrats molt llargs que ressaltaran la regió de Haute Corse i el sud de Còrsega”, ha dit un portaveu.

El Tour de Corse es va disputar per primera vegada el 1956 i va formar part des de la primera temporada de l’WRC el 1973 fins al 2008. El ral·li tenia la seva seu a Ajaccio abans de quedar fora del Campionat del Món de Ral·lis, però encara no se sap aquest tipus de detalls sobre l’itinerari de 2015.

Nota de Premsa de WRC.com