Lucas Pons és el pilot de OKJ de M2, l’equip català de Mariano Molina. Debuta aquesta temporada 2018 en la categoria. L’equip de formularapida.net l’ha entrevistat en exclusiva en aquest inici d’any.

Què tal amb l’equip, amb M2?

La veritat és que bastant bé. Estic aprenent moltes coses noves des que vaig arribar. I la progressió està sent molt bona.

Com està sent aquest primer any en la categoria OKJ?

Cada vegada m’estic veient més fort. El meu objectiu per a aquesta temporada és passar a la final en totes les carreres internacionals que vinguin. El canvi del kart petit al gran ha estat dur a causa del físic. Es nota molt més la força que has de exercir amb els avantbraços, el coll i tot el cos en general. Però he començat a entrenar amb un preparador físic i estic responent molt bé al desgast del kart.

Quin és el teu circuit preferit?

Lonato (Itàlia) m’agrada i també Sarno (Itàlia). I d’Espanya, Chiva (València), perquè s’em dóna bé, el seu traçat s’adapta molt bé al meu pilotatge. També Recas (Toledo) és un dels meus preferits dins d’Espanya, ja que com sóc de Madrid he entrenat molt allà.

Com va començar la teva vida al món del kàrting?

Jo vaig començar amb 4 anys. M’agradava molt. Amb 6 i 7 anys vaig començar a córrer el Campionat de València amb l’equip Marlonkart. Amb 9 anys vaig fer la meva primera cursa en el Campionat d’Espanya i vaig quedar tercer. Així que cada vegada em va agradar més i vaig veure que podia fer-ho bé.

A casa t’exigeixen treure bones notes per córrer?

Sí, però tampoc estan tot el dia torturant-me amb el tema. Però sí que he de treure bones notes, sobretot en anglès.

I com va amb l’anglès?

Doncs ho estic portant cada vegada millor, ja que l’estudio en una acadèmia, a part de les classes que faig a l’escola. Sé que és vital per a la vida, i més en el món del kàrting.

Tens temps per fer-ho tot: l’escola, el karting, l’anglès …?

Sí, tinc temps. Però no tinc temps per ajugar amb els amics. Però no passa res, perquè jo prefereixo ser aquí, competint en karts.

Un motiu per començar a competir va ser la F1?

No, la veritat. Evidentment m’agrada i la segueixo, igual que les motos, però no va ser per això.

Algun ídol en la categoria reina?

Sempre ha estat en Fernando Alonso. Però ara el que m’agrada molt és Max Verstappen, ja que és un pilot jove i està demostrant que és molt bo amb molt poca edat i experiència.

T’agradaria arribar a la F1?

És clar! I sinó m’agradaria ser un professional del karting.