De cara a properes temporades, la Fórmula 1 té la intenció de canviar el format dels Grans Premis amb cursa a l’sprint

La Fórmula 1 va introduir les curses a l’sprint en determinats Grans Premis de la temporada per a millorar l’experiència de la competició. I sembla que, de cara a pròximes temporades, la Fórmula 1 pensa a introduir alguns canvis.

L’emoció de les curses a l’sprint de la Fórmula 1

Els caps de setmana amb curses a l’sprint suposen una aventura diferent per a gaudir del Gran Premi. Per a començar, la classificació passa del dissabte al divendres, cosa que significa més emoció en els tres dies. Ja no és sol dissabte i diumenge. Sumem una altra jornada més al Gran Premi.

A més, per la seva pròpia estructura actual, els equips poden arriscar-se el dissabte amb l’objectiu d’aconseguir més punts. Això sí, no poden perdre de vista la cursa del diumenge.

Imagen

Com seria la nova dinàmica dels Grans Premis de Fórmula 1 a l’sprint?

Pel que sembla, Liberty Media i la FIA estudien la possibilitat d’incloure una segona sessió de classificació en els sis caps de setmana que compten amb cursa a l’sprint.

Quin seria el canvi principal? Eliminar la sessió dels segons entrenaments lliures, situats el dissabte abans de la carrera a l’sprint, per aquesta segona classificació (en volta ràpida de cada pilot) per a configurar la graella de la cursa a l’sprint.

És a dir, canviar una sessió de lliures per una altra classificació. Això sí, aquesta decisió sobre el format requeriria d’una modificació del reglament per 28 de 30 vots a favor. La gran majoria d’equips haurien de mostrar-se a favor del canvi.