Site icon FormulaRapida.net

Columna F1: Bahrain, primeres sensacions

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 compete for position on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202103280178 // Usage for editorial use only //

La primera cursa de l’any ens ha començat a definir on està realment cada equip i què en podem esperar. Les velles rivalitats tornen i en sorgeixen de noves envoltades de polèmica. La temporada tot just ha començat, però ja hi ha mil punts d’interès.

Un cop ja hem vist el primer episodi de foc real de la temporada, ja podem fer un primer ranking de la graella. D’aquesta manera tenim un primer grup, on Mercedes, habitualment ocupant solitari, s’ha trobat aquest any amb un Red Bull, disposat a exigir als alemanys el màxim si volen que Hamilton acabi l’any amb el 8è títol mundial al seu palmarès. Si li sumem la polèmica que va portar el final de la cursa amb el retorn de la posició de Verstappen a Hamilton per por a una sanció, la lluita pel títol pot tornar a ser intensa aquest any.

Per darrera d’aquest grup, McLaren, Ferrari i el sorprenent Alpha Tauri, semblen ser els destinats a competir per els podis que es puguin escapar als 4 de dalt. L’Alpha Tauri és el monoplaça més ràpid dels 3 sobre el paper, però el fet de que els seus rivals siguin els equips campions per excel·lència de la categoria, davant d’un equip clarament inexpert en la lluita per les posicions altes (com es va veure durant el cap de setmana), ens promet un bon grau d’incertesa en aquest grup.

El 3r grup, el que a priori ha de buscar puntuar regularment ens porta als 3 equips que han canviat més recentment d’imatge, Alfa Romeo, Aston Martin i Alpine. 3 equips que repeteixen la mateixa formula, un campió del món (Raikkonen, Vettel i Alonso) i un jove talent nacional (Giovinazzi, Stroll i Ocon). Aquest grup promet batalles que rememoraran els últims 15 anys de competició, com la que ja vam viure entre Vettel i Alonso a Bahrain que va quedar escapçada per l’abandonament de l’asturià, just abans que els dos pilots s’enfrontessin per 2a vegada a la pista, però també ens permetrà portar una classificació paral·lela entre passat i futur, per veure qui lidera el present, si els antics campions o els joves talents (de moment el punt solitari de Lance Stroll dóna el lideratge als joves).

L’últim grup el formen Haas i Williams, dos equips en dinàmiques oposades. Haas, que ha hagut de donar entrada a Mazepin per salvar el pressupost de la temporada, ha arribat al fons de la graella i no sembla que quedi cap rastre de l’equip que l’any 2018 sovintejava les places més properes al podi, a Mick Schumacher l’espera un any on difícilment podrà demostrar res, però que haurà d’aprofitar al màxim si vol preparar-se per reptes més grans. El mirall de Mick Schumacher ha de ser el de George Russell, que durant els pitjors anys de Williams ha progressat fins a convertir-se en el primer candidat a pilotar el Mercedes quan hi hagi una baixa. Russell, però, espera que aquest any el progrés de Williams, en el seu primer any complet sense la gestió de la família fundadora, li permeti brillar més sovint i acostar-se als punts amb regularitat.