Claire Williams ha fet un extens repàs a tota l’actualitat de la F1 i en especial a la situació del seu equip. Williams acaba de rebre el cop dur de Martini, qui deixarà de formar part de l’equip de cara la propera temporada.

A més, la roda de premsa ha començat amb un dels temes calents de la setmana. La previsió de nevades per aquest dimecres ha fet que diversos equips es moguin per intentar allargar la primera setmana de test fins divendres. El principal problema és que Williams té filming day aquest divendres i no sembla que Claire tingui moltes ganes de cedir pista: “No hem estat preguntats per aquesta possibilitat. Sabem que hi ha la possibilitat d’estendre els tests fins divendres pel temps. Avui hem de veure com avança les hores i després tenir una conversa. No crec que tots els equips vulguin allargar aquests test, només un parell que jo sàpiga. Per a nosaltres el filming day és important i també es podria allargar un dia més la setmana que ve. Res és oficial.”

També ha confirmat la notícia que saltava a primera hora del matí: “Sí, Martini ens deixa a final d’any. És el final del nostre contracte. Hem estat negociant amb ells per estendre el contracte des de fa mesos. Ha estat un sponsor molt important per a nosaltres des que es va unir a l’equip. Ha estat una relació de molt èxit. Els donem les gràcies pel seu suport.”

L’alineació de pilots de Williams també ha estat motiu de diverses preguntes, començant per Sirotkin: “Crec que impressionarà a la gent aquest any. Llàstima que ahir no va poder rodar molt pel temps. Demostrarà el seu talent i és molt proper amb l’equip. És extremadament intel·ligent i ens ajudarà a millorar com a equip”, responia Williams que no va voler revelar si Wehrlein va entrar en les travesses de l’equip per ocupar el seient que va deixar vacant Massa: “Teníem molts noms sobre la taula i a Abu Dhabi vam fer uns test molt amplis, els més amplis que hem fet mai per a decidir la nostra alineació de pilots. No diré noms, no vull entrar en això “.

Sí que ha parlat d’un altre nom propi, Robert Kubica, de qui ha dit que participarà en algunes sessions de divendres: “Tothom estava excitat amb la seva possible tornada. Des de la seva accident ha treballat molt per poder tornar. Per a nosaltres tindrà un paper molt important ajudant els joves. Per 2019 ja veurem.”

Sobre el rendiment del cotxe en el primer dia de test, Claire ha dit això: “Estic bastant contenta. No vull utilitzar la paraula sorpresa, però vam tenir bon dia. Vam tenir bona fiabilitat, vam fer algunes proves … va ser un bon dia.”, afirmava la cap de l’equip que ha marcat el progrés com a principal objectiu de 2018: “L’objectiu sempre ha de ser el de guanyar, però … L’objectiu per aquest any és progressar. Tenim a Paddy Lowe que enguany sí que ha pogut tenir un gran impacte en el cotxe. Serà dur, amb Force India, ara Mclaren i Renault … Aproximar-nos als de davant és l’objectiu.”

Williams s’ha atrevit amb tres temes polèmics que envolten la F1 actual. El primer, la igualtat de motors: “Quan la nova reglamentació dels motors va sortir, vam escollir a Mercedes i no haguéssim lluitat per una igualtat entre motors. Però crec que la igualtat, per al benefici de l’esport, crec que seria bona més igualtat”, ha dit Williams que també ha comentat el calendari de curses: “Crec que estem arribant al límit de carreres en el calendari. Demanar-li a la gent que s’allunyi de les seves famílies més de 25 vegades per any no és bo. No crec que la relació amb els fanàtics sigui més pròxima si hi ha 30 carreres perquè els fans volen alguna cosa més exclusiva. 25 és el límit sinó ho estem ja”.

Per acabar, la possible proposta de creació d’un Mundial paral·lel exclusiu per a dones: “Crec que les dones han de competir amb els homes. Per què separar-los? Ha estat així sempre en aquest esport. Ja hi ha molts esports que les dones i els homes competeixen en competicions diferents, així que per què volem fer un pas enrere, creant un campionat de dones? “, contestava contundent Claire Williams.