Site icon FormulaRapida.net

Circuit de Sakhir: on està, com és i característiques

La temporada 2023 de Fórmula 1 començarà a Bahréin, concretament al Circuit de Sakhir, un traçat molt conegut pels aficionats

En pocs dies tindrà lloc l’inici d’una nova temporada de Fórmula 1. El nou circ buscarà un desenllaç diferent al de les dues anteriors temporades, on Max Verstappen es va proclamar campió del món.

La primera cita del calendari és el Circuit de Sakhir, a Bahréin. El traçat forma part del calendari des de l’any 2004, on va sortir vencedor Michael Schumacher. A més, el pilot que ha guanyat més vegades en el circuit asiàtic és Lewis Hamilton, amb un total de cinc. Charles Leclerc va ser el guanyador de l’última edició, i al podi el van acompanyar Carlos Sainz i Hamilton, en part degut als problemes de fiabilitat de Red Bull.

Copyright: Red Bull Content Pool
Bahréin i Shakir: On està?

Bahréin és un micro-Estat sobirà insular asiàtic situat a la costa est del golf Pèrsic. A prop seu està Aràbia Saudita i Qatar, separat pel golf de Bahréin.

El Circuit de Sakhir es troba a la ciutat de Sakhir, a Bahréin.

Com és el Circuit de Sakhir? Característiques

El circuit té 5.412 metres amb un total d’onze corbes, vuit a dretes i tres a esquerres. És un traçat molt interessant, on solen haver-hi molts avançaments.

La primera corba del circuit és una de les més lentes del calendari. Un altre punt a destacar és la corba número deu, ja que és un punt molt tancat del circuit. Tot el contrari és la corba dotze, ja que és molt ràpida.

La FIA ha confirmat que reduirà la primera zona de DRS del Circuit de Sakhir, la de la recta principal.

Altres aspectes a tenir en compte són el nombre de voltes, que en aquesta edició seran 57, la longitud del circuit, 5,4 kilòmetres, i la distància total de la cursa, 308,2 kilòmetres. Finalment, també és important mencionar que la volta ràpida del traçat la té Pedro de la Rosa des de l’any 2005, amb un temps d’1:31.447.